Neum

Dva hrvatska filma predstavljena treće večeri NAFF-a

Kultura / Flash | 28. 06. 2016. u 10:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trećeg dana Međunarodnog festivala animiranog filma NAFF 2016 u okviru natjecateljskog programa prikazano je 11 filmova.

Brazilski film "Uho Van Gogha" publici se dojmio i prije nego je počeo zahvaljujući ugodnim latino zvukovima. Ni radnja nije razočarala, film govori o kreativnosti jednog oca u nastojanju da izvuče sebe i svog sina od duga prema lihvaru. Čovjeku svašta pada na pamet kada voda dođe do grla.

"Don't forget Mori" film je grupe ruskih animatorica od kojih je jedna počastila NAFF svojim dolaskom. Alana Rebezova tako se na festivalu natječe s poprilično crnim filmom o traženju svjetlijeg mjesta za smrt. Smrt traži bolje mjesto za život. Ako to ne zvuči kao prevelik oksimoron.

"Billy i Bud" još je jedan francuski film iz konkurencije festivala koji na vrlo živahan način prikazuje prijateljstvo između crnog i bijelog dječaka u New Orleansu na početku 20. stoljeća. Priča je još zanimljivija kada znamo kako je inspirirana stvarnim sjećanjima Loiusa Amstronga.

Predstavili su se sinoć NAFF-u i Poljaci sa živopisnim filmom "Dropart" čija se radnja odvija oko mladih umjetnika koji pokušavaju pronaći svoj put i stil u slikarstvu.

Dva zadnja filma večeri bili su hrvatska ostvarenja "Oni žive noću" Gorana Trbuljaka i "Stakleni čovjek" Daniela Šuljića.

Trbuljakov film kroz život buba koje izlaze noću, zapravo, priča priču o muško-ženskim težnjama, dok Šuljić priča priču o modernom, tehnologiziranom svijetu u kojemu se sve više realizira stvarni Big Brother.

I prošlu su večer filmovi iz natjecateljske konkurencije prenijeli publici neku svoju posebnu nit, a već sutra svoje će mjesto na videozidu prepustiti novim ostvarenjima, njih 11, priopćeno je iz press službe NAFF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close