Sunce tuđeg neba

Dragan Marinković Maca u prepunom Bosanskom kulturnom centru

Kultura / Flash | 12. 11. 2016. u 09:03 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac, voditelj i showmen Dragan Marinković Maca premijerno je izveo pred sarajevskom publikom predstavu ''Sunce tuđeg neba'' u prepunom Bosanskom kulturnom centru.

Regionalna hit predstava je u Sarajevu  naišla na fantastične reakcije publike, a zbog velikog zanimanja organizatori najavljuju reprizu 1. prosinca u Domu mladih. Prodaja ulaznica počinje u utorak, 15. studenog na blagajni BKC-a, na platou Skenderija i u prodajnoj mreži kupikartu.ba.

U predstavi, koja je sinoć Sarajlije nasmijala do suza, Marinković tumači  lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. 

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno uspoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvaća različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog stoljeća gdje se provlači još uvijek aktualno pitanje otići ili ostati?

Kopirati
Drag cursor here to close