16. i 17. ožujka

Donatorska večer za pomoć Udruzi „fra Slavko Barbarić“

Kultura / Flash | 13. 03. 2017. u 14:41 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu znanstveno-stručnog skupa „Hrvati BiH – nositelji europskih vrijednosti?“, koji će se održati 16. i 17. ožujka u Neumu, upriličit će se i donatorska večer s aukcijom slika živućih hrvatskih umjetnika.

Svrha ove donatorske večeri, koju organizira Ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH, jeste prikupljanje sredstava koja će biti darovana Udruzi „fra Slavko Barbarić“ iz Međugorja. Ova udruga već 26 godina, materijalno i duhovno, skrbi za mlade talentirane i materijalno ugrožene studente. U proteklom razdoblju Udruga je stipendirala 1.640 nadarenih studenata i podijelila 2.749 jednokratnih potpora siromašnim studentima.

Kako ističu organizatori, mnogi bivši stipendisti Udruge postigli su značajne uspjehe u svome daljnjem obrazovanju i radu, tako da među njima ima mnogo sveučilišnih profesora, liječnika specijalista, uspješnih glazbenika, redatelja i glumaca. Hrvatski teniski reprezentativci Ivan Dodig i Marin Čilić, također su bili korisnici ove stipendije.

„Ove činjenice obvezuju nas i upućuju da se što više angažiramo u radu Udruge i na taj način pomognemo što većem broju studenata da svoj studij privedu kraju. Godišnja stipendija za nadarenog studenta iznosi 1.000 KM, a jednokratna pomoć za siromašne studente 500 KM. Svjesni smo da je to zaista samo dio njihovih potreba, ali isto tako i činjenice da mnogi od njih bez naše potpore ne bi mogli akademsku godinu privesti kraju“, navode organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close