Široki Brijeg

Dobrič: Manifestacija ''Sveti Ante, čuvaj vrila naša 2017.'' ove godine će trajati dva dana

Kultura / Flash | 08. 06. 2017. u 16:31 D.L.
Kopirati

U Mjesno zajednici Dobrič-Provo-Grabova Draga, točnije u Dobriču kod Širokog Brijega, i ove godine pred blagdan sv. Ante održat će se tradicionalna manifestacija ''Sveti Ante, čuvaj vrila naša 2017.''

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Moglo bi se reći da je ova manifestacija naišla na odlična odjek, a organizatori su ove godine odlučili da ona traje dva dana. Tako će 9. lipnja 2017. biti priređena večer kazališta i tradicijske kuhinje (predstava ''Rodijaci'' i prezentacija i degustacija hercegovačkih uštipaka i sira), dok će dan kasnije biti upriličena proslava pod nazivom ''Sveti Ante, čuvaj vrila naša 2017.'' U sklopu proslave održat će se misno slavlje, procesija i kulturno-zabavni program.

Manifestaciju organiziraju žitelji Dobriča i Prova okupljeni u nekoliko udruga.

Prvog dana program počine u 20.30 sati, dok je drugog dana početak planiran u 19.00 sati. Mjesto održavanja je ispred Crkve svetog Josipa u Dobriču.

U kulturno zabavnom programu nastupat će:
• HKD ''Vrila'' Široki Brijeg - domaćin
• HKUD ''Jare'' iz Jara, Široki Brijeg
• HKUD ''Brotnjo'', Čitluk
• HKUD ''Naši korijeni Bobanovo'', Čapljina
• Etno skupina ''Sinovi Hercegovine'', Široki Brijeg.

Manifestacija se održava sedmu godinu za redom i polako prelazi u tradiciju. Kao i prethodnih godina potporu održavanju manifestacije dali su Grad Široki Brijeg na čelu s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem, kao i Županija Zapadnohercegovačka.

Podršku organizaciji pružilo je i Ministarstvo kulture i sporta FBiH.

Kopirati