Široki Brijeg

Dobrič: Manifestacija ''Sveti Ante, čuvaj vrila naša 2017.'' ove godine će trajati dva dana

Kultura / Flash | 08. 06. 2017. u 16:31 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mjesno zajednici Dobrič-Provo-Grabova Draga, točnije u Dobriču kod Širokog Brijega, i ove godine pred blagdan sv. Ante održat će se tradicionalna manifestacija ''Sveti Ante, čuvaj vrila naša 2017.''

Moglo bi se reći da je ova manifestacija naišla na odlična odjek, a organizatori su ove godine odlučili da ona traje dva dana. Tako će 9. lipnja 2017. biti priređena večer kazališta i tradicijske kuhinje (predstava ''Rodijaci'' i prezentacija i degustacija hercegovačkih uštipaka i sira), dok će dan kasnije biti upriličena proslava pod nazivom ''Sveti Ante, čuvaj vrila naša 2017.'' U sklopu proslave održat će se misno slavlje, procesija i kulturno-zabavni program.

Manifestaciju organiziraju žitelji Dobriča i Prova okupljeni u nekoliko udruga.

Prvog dana program počine u 20.30 sati, dok je drugog dana početak planiran u 19.00 sati. Mjesto održavanja je ispred Crkve svetog Josipa u Dobriču.

U kulturno zabavnom programu nastupat će:
• HKD ''Vrila'' Široki Brijeg - domaćin
• HKUD ''Jare'' iz Jara, Široki Brijeg
• HKUD ''Brotnjo'', Čitluk
• HKUD ''Naši korijeni Bobanovo'', Čapljina
• Etno skupina ''Sinovi Hercegovine'', Široki Brijeg.

Manifestacija se održava sedmu godinu za redom i polako prelazi u tradiciju. Kao i prethodnih godina potporu održavanju manifestacije dali su Grad Široki Brijeg na čelu s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem, kao i Županija Zapadnohercegovačka.

Podršku organizaciji pružilo je i Ministarstvo kulture i sporta FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close