Izložba u vitezu

Dječak iz Fojnice – Majstor 3D origamija

Kultura / Flash | 05. 11. 2014. u 14:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vitez će biti domaćin izložbe 3D origami radova autora Vedrana Miletića od 13. do 15. studenoga u dvorani Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" u Vitezu.

Vedran Miletić je 17-godišnji samouki majstor 3D origamija iz Fojnice. Učenik je srednje škole "Ivan Goran Kovačić" u Kiseljaku, a ovom zahtjevnom vještinom izrade figura od komadića papira, bavi se već 5 godina.

"Zainteresirao sam se za 3D origami, koji je kompliciranija verzija origamija, upravo zbog njegove zahtjevnosti, ali ujedno i ljepote izrađenih elemenata. Origami pravim već 5 godina, a tehniku sam naučio preko Googlea i youTubea. Sada već sam imam svoj YouTube kanal te dijelim početnicima tutorijale o izradi. Na primjer, za jednog labuda potrebno je 700 dijelova i 4 dana rada, a pravim figure iz svakodnevnog života, životinje, likove iz crtića i slično", kazao je za Fenu mladi i talentirani umjetnik.

Otvorenje izložbe 3D origami radova autora Vedrana Miletića je u četvrtak, 13. studenoga, u 19.30 sati, a posjete su 14. i 15. studenoga od 16 do 21 sat. Ukupno će biti izloženo 50 radova.

Kopirati
Drag cursor here to close