Pogledajte program

Divin dan na Kedžari 4. srpnja

I ove godine župa sv. Ilije Proroka iz Doljana poziva vjernike na hodočašće na Keždaru koje će biti održano 4. srpnja 2021.
Kultura / Flash | 21. 06. 2021. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijetki su Ramci, ali i oni iz susjednih krajeva koji nisu čuli za legendu o Divi Grabovčevoj i koji nisu čuli za Kedžaru.

Od davnina se hodočastilo na njen grob, a zadnjih četrdesetak godina za hodočašće na Divin grob izabrana je prva nedjelja po Petrovu i taj dan je dobio ime Divin dan.

I ove godine župa sv. Ilije Proroka iz Doljana poziva vjernike na hodočašće na Keždaru koje će biti održano 4. srpnja 2021.

Program obilježavanja Divinog dana započet će Misom Uočnicom 3. srpnja u 18:00 sati. Predvodi i propovijeda fra Andrija Jozić, ramski gvardijan.

4. srpnja, svečanu sv. Misu u 11:00 h predvodit će i pod njom propovijedati biskup dr. Pero Sudar.

Svečano misno slavlje svojim pjevanjem uzveličat će Etno skupina "Čuvarice". Divin pozdrav govorit će Monika Džidžić, javlja Rama-Prozor.info.

Divin dan i Kedžara povod su i mjesto okupljanja brojnih hodočasnika iz Rame, hercegovačkih mjesta, susjednog Tomislavgrada, Livna, i drugih brojnih mjesta.

Zadnjih godina veliki broj hodočasnika dolazi i iz Hrvatske - Splita, Makarske, Trilja, Sinja, Knina... ali i veliki broj iseljenih Ramaca koji sada žive u mnogim mjestima diljem Hrvatske.

''Dođite i vi na Keždaru i budite dio rijeke hodočasnika!''. poručuju organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close