Za Vukovar

Diljem BiH obilježena ''Večer sjećanja''

Zajedničkom molitvom i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i ulicama koje nose ime Grada Vukovara odana je posebna počast i zahvalnost svim žrtvama Domovinskog rata
Kultura / Flash | 17. 11. 2017. u 22:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Diljem Bosne i Hercegovine Mladež HDZ BiH obilježila je ''Večer sjećanja'' za žrtvu Grada Vukovara i sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata.

Zajedničkom molitvom i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i ulicama koje nose ime Grada Vukovara odana je posebna počast i zahvalnost svim žrtvama Domovinskog rata.

''Večer sjećanja'' je poseban događaj, osobito za Hrvate Bosne i Hercegovine, jer u vrijeme žrtve Grada Vukovara prije 26 godina krenula je i borba za opstojnost hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini osnivanjem Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Tradicionalnim obilježavanjem ''Večeri sjećanja'' Mladež HDZ BiH odala je poseban pijetet svim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata i skrušeno se prisjetila žrtava Grada heroja Vukovara i Škabrnje, ali i žrtava svih ostalih stratišta hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Zajedništvo i snaga koje su tada pokazali hrvatski branitelji u obrani naših domova trebaju biti nit vodilja i na ponos svima nama koji se u ''Večeri sjećanja'' prisjećamo zajedničke žrtve koju je hrvatski narod prošao prije 26 godina, priopćeno je iz Mladeži HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close