Dani sv. Ilije

Del Vechio oduševljen entuzijazmom grahovskih Hrvata

Kultura / Flash | 21. 07. 2017. u 15:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski veleposlanik u BiH Ivan del Vechio posjetio je župu Bosansko Grahovo 20. srpnja, prvoga dana kulturno-vjerske manifestacije ''Dani sv. Ilije''.

Nazočio je sv. misi u župnoj crkvi sv. Ilije proroka, a potom je bio svjedokom iznenadnog požara koji je zahvatio crkveno dvorište i proširio se velikom brzinom na okolne površine, i žurne intervencije šumara i župljana koji su u kratkom vremenu lokalizirali požar.

U pratnji domaćeg župnika don Davora Klečine i potpredsjednika udruge „Don Juraj Gospodnetić“ Krešimira Sarića posjetio je i spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Bos. Grahova, a u selu Korita obišao gradilište Hrvatskoga kulturnog centra „Korita“, koji se gradi uz pomoć institucija Vlade RH, te se susreo s nekim od mještana koji su nakon 70 godina izgradili kuće na zemlji svojih roditelja i predaka.

Veleposlanik Del Vechio izrazio je divljenje zbog entuzijazma i zajedništva koje je primjetio kod grahovskih Hrvata, obećavši daljnju pomoć Republike Hrvatske u realizaciji njihovih projekata.

Kopirati
Drag cursor here to close