A Perfect Day

Del Toro nagrađen Srcem Sarajeva

Kultura / Flash | 20. 08. 2015. u 18:53 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednom od najistaknutijih glumaca Hollywooda Beniciu Del Toru u četvrtak navečer je u Otvorenom kinu uručeno Srce Sarasjeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Nagradu mu je uručio direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Del Toro je, poklanajući publici, kazao da mu je izuzetna čast biti u Sarajevu i na ovom festivalu.

''Danas me je netko pitao kakva je razlika ove i drugih nagrada koje sam dobio. Srce Sarajeva za mene znači hrabrost, predanost, inkluziju i odlučnost da se istraje zacrtanim ciljevima. Ne dopustite da ovo išta pokvari, nastavite kao i do sada'', istaknuo je.

Publici se prije projekcije poklonio i ostatak ekipe filma "Savršen dan", u kojem je Benicio Del Toro ostvario glavnu ulogu.
 
Novinari su Del Tora pitali što misli o ovom filmu, ali je on naglasio da ono što on misli o ovom ostvarenju nije toliko važno koliko to kako će ga gledatelji prihvatiti te je izrazio nadu da će publika uživati u filmu i da će ga razumjeti.

Podvukao je da je balans između drame i komedije ono što se pokušalo postići u ovom filmu. Dodao je da je ovo ostvarenje o humanitarnim radnicima koji su pomagali poslije rata u Bosni i Hercegovini i malo je drugačiji od ostalih.

"Nadam će publika da uživati u filmu i da će ga osjetiti jer je ovo barem napola zapravo bh. priča", kazao je Del Toro.

 

Kopirati
Drag cursor here to close