Međunarodna kulturna manifestacija

Defileom započelo otvaranje 20. Mostarskog proljeća

Riječi hvale u ''Mostarskom proljeću'' došle su i od zagrebačkog ogranka.
Kultura / Flash | 08. 04. 2018. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kratkim defileom, u kojem je sudjelovalo izaslanstvo Matice hrvatske, Hrvatske glazbe ''Mostar'' i ''Mostarskih mažoretkinja'', od sjedišta Matice hrvatske Ulicom kralja Tvrtka do Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru počeo je program otvaranja jubilarnog 20. ''Mostarskog proljeća''.

''Ove kao i prethodnih godina Mostar i šira regija uživat će u izvanrednom programu koji smo osmislili za sve povodom velikog jubileja 20. obljetnice međunarodne kulturne manifestacije 'Mostarsko proljeće'. I ovom prigodom želim naglastiti da je ova manifestacija Grad Mostar digla na razinu europskih festivala i da je Matica hrvatska odnosno 'Mostarsko proljeće' punopravna članica Saveza europskih odnosno svjetskih festivala i na to smo ponosni.

U okolnostima kada su na Bulevaru bili ležeći policajci, kada je grad bio devastiran i razrušen, kada praktički nitko ni do koga nije ni držao ni mogao - mi smo hodali po ivičnjacima i rubovima, prevazišli sva podmetanja i osporavanja i učinili ono što se moglo učinit. Istina, ima još stvari koje u ovom gradu treba zaliječiti, ali mi nećemo odustati - 'Mostarsko proljeće' ide dalje. Želimo predstaviti prije svega sve umjetnike našega grada, naše zemlje i cijeloga svijeta'', izjavio je Josip Muselimović, počasni predsjednik mostarskog ogranka Matice hrvatske.

Riječi hvale o ''Mostarskom proljeću'' došle su i od zagrebačkog ogranka.

''Mostarsko proljeće je ne samo najuspješnija manifestacija ogranka Matice hrvatske u Mostaru, nego jedna od najuspješnijih što ih uopće Matica u cijelini radi. Sada je Matica hrvatska ušla u 176. godinu svoga djelovanja, uvijek bi se moglo reći da je najkraća povijest Matice hrvatske borba za povjerenje u kulturu, vjera da kultura nije samo lijepa nego i moćna, a 'Mostarsko proljeće' to upravo raskošno pokazuje jer se probehara svakog proljeća i daruje nas onim darovima koji nisu pokvarljivi i koje nam nitko ne može ukrasti'', kazao je Stjepan Damjanović, predsjednik Matice hrvatske - ogranak Zagreb.

Predsjednica Matice hrvatske - Mostar Ljerka Ostojić zahvalila se svima koji su proteklih 20 godina pomogli organizaciji ove kulturne manifestacije.

''Cijela Matica hrvatska je dala zaista maksimum da bi ovo sve trajalo sve ove godine i svake godine raslo i nadamo se da je ove godine respektabilni program koji večeras počinje operom ''Isus Krist Superstar''. Želim se zahvaliti svima koji nam pomažu i vrijedi se još jedanput sjetiti pokojnog maestra Vjekoslava Šuteja koji je jedan od utemeljitelja Mostarskog proljeća'', istaknula je Ljerka Ostojić.

Kopirati
Drag cursor here to close