The Irishman

De Niro u Sarajevu najavio novi film u kojem glumi sa Al Pacinom

Kultura / Flash | 13. 08. 2016. u 10:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dolazak slavnog holivudskog glumca Roberta de Nira u Narodno pozorište Sarajevo, gdje ga je dočekao veliki broj novinara, ljubitelja filmske umjetnosti te polaznika s Talents Sarajeva, izazvao je ogromnu euforiju.

Istaknuti glumac danas je govorio o svojoj karijeri u razgovoru koji je moderirao bivši urednik prestižnog magazina Screen International i sadašnji izvršni direktor londonske kompanije Protagonist Pictures Mike Goodridge.

Goodridge je jedan od selektora programa Kinoscope Sarajevo Film Festivala.

Razgovor sa De Nirom započeo je pričom o tome kako su se vremena promijenila. De Niro je rekao da su filmovi tada prikazivali život kakav je bio i kakav će biti, pun seksualnosti, nasilja itd., piše Radio Sarajevo.

"Gledali smo te sinoć kako si glumio taksistu. Ne bi nam smetalo da se vozimo s takvim tipom", rekao je De Niru Mike Goodridge.

"Da, ni meni ne bi smetalo", nasmijao se De Niro.

Mike je pitao De Nira i o njegovom odnosu sa Al Pacinom i radu na kultnom filmu Kum 2, a De Niro je objasnio kako ga je upoznao kada su došli učiti scenarij za film.

U Narodnom pozorištu je prikazan i prvi film koji je Hollywood snimio o ratu u Vijetnamu, a u kojem je De Niro ostvario glavnu ulogu. Kada je govorio o filmovima koje je volio snimati, De Niro je rekao da su to filmovi sa kojima se može poistovjetiti.

Na pitanje da li voli komedije, De Niro je odgovorio: "Da, ali određene tipove. Ja to ne mogu raditi kao Billy Crystal ili Eddie Murphy, ja to radim po svom." Naveo je da je za njega i kod Scorsesa bilo smiješnog, a naročito se izdvaja film Dobri momci. Scena iz tog filma prikazana je publici na što je publika gromoglasno aplaudirala.

De Niro je najavio i novi film u kojem glumi sa Al Pacinom! Riječ je o filmu The Irishman koji radi Martin Scorsese.

Paralelnim projekcijama filma Taksist u Narodnom pozorištu Sarajevo i Ljetnom kinu, sinoć je otvoren 22. Sarajevo Film Festival. Riječ je o je o kultnom ostvarenju Martina Scorsesea “koje je u čast 40. godišnjice prikazivanja upravo restaurirano".

De Niro koji je prvi dobitnik nagrade Počasno Srce Sarajeva za životno djelo za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, ovo priznanje je primio sinoć u Ljetnom kinu.

Kopirati
Drag cursor here to close