Legendarni redatelj

David Lynch: Pretpostavljam da sam snimio svoj posljednji film

Kultura / Flash | 04. 05. 2017. u 18:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dacid Lynch (71) jedan od najtalentiranijih redatelja svoje generacije, trenutno promovira novi ciklus serije "Twin Peaks" koji stiže 21. svibnja. Iako u intervjuu za AFP, on nije rekao ništa o seriji, možda je najavio povlačenje iz filmskog svijeta. Možda.

Poslednji film koji je Lynch režirao bilo je "Inland Empire" 2006.

''Mnogo toga se promijenilo za tih 11 godina: način na koji su ljudi počeli razmišljati o igranim fillmovima, činjenica da mnogo njih nije dobro prošlo na blagajnama, iako su to mogla biti sjajna ostvarenja... A filmovi koji su prolazili dobro na blagajnama nisu ono što sam ja htio snimati'', rekao je Lynch.

Upitan znači li to da je onda snimio svoj poslednji igrani film, on je odgovorio da je "kablovska televizija predivno mjesto".

''Da li to, onda, znači, da?'', bio je uporan novinar, javlja Blic.rs.

''Pretpostavljam'' zaključio je autor.

Kada je "Twin Peaks" originalno emitiran 1990, serija o ubojstvu lokalne ljepotice, srednjoškolke Lore Palmer je zaludila mnoge i postavila temelje za današnje zlatno doba televizije.

Novinarima koji su nedavno nazočili razgovoru s autorom savjetovano je da ne postavljaju pitanja vezana za "zaplete, opise, likove i lokacije" novog serijala.

Lynch priznaje da nije razmišljao puno o tome hoće li ovaj "Twin Peaks" biti privlačniji novoj publici ili starim fanovima. Također ga ne brinu kritike ni gledanost.

''Izreka kaže: Čovjek ima kontrolu samo nad određenim činom ali nikada i nad plodovima toga čina. Kada nešto završiš, otpusti kontrolu i pretpusti sve sudbini'', poručio je redatelj.

Kopirati
Drag cursor here to close