proslava

Dani svetog Ilije proroka 2016. u Bosanskom Grahovu

Kultura / Flash | 19. 07. 2016. u 11:12 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnja proslava blagdana svetog Ilije proroka, zaštitnika župe Bosansko Grahovo, održat će se u subotu, 23. srpnja, u organizaciji Udruge za očuvanje kulturne i povijesne baštine "Don Juraj Gospodnetić" Bosansko Grahovo i Udruge za očuvanje povijesne i kulturne baštine Hrvata Bosanskog Grahova "Dinara- Ponare" Zagreb.

Svetu misu u župnoj crkvi, a početkom u 11 sati, proslavit će velečasni Josip Šimatović, župnik i upravitelj nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, a pod misom pjevat će klapa "Bratovština" iz župe Gorica-Sovići kod Gruda.

Nakon završetka misnog slavlja bit će priređen prigodni kulturno-umjetnički i tradicijski te sportski program.

Obilježavanje tradicionalne manifestacije "Dani svetog Ilije proroka 2016" u Bosanskom Grahovu započelo je 15. srpnja triatlonom i malonogometnim turnirom na igralištu tamošnje osnovne škole.

U četvrtak, 21. srpnja, u dvorištu župne crkve sv. Ilije bit će priređena smotra folklora kulturno umjetničkih društava s područja Hercegbosanske županije, a dan kasnije, 22. srpnja, u kapeli sv. Jeronima u Koritima bit će služena sveta misa te blagoslov početka radova na izgradnji Hrvatskog kulturnog centra "Korita".

Kopirati
Drag cursor here to close