Kulturno ljeto

Dani kulture u Ravnom od 15. do 17. lipnja

Tijekom cijele subote, u sklopu Dana otvorenih vrata, bit će moguće posjetiti ravanjske muzeje i špilju Vjetrenica.
Kultura / Flash | 10. 06. 2018. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za očuvanje kulturne i povijesne baštine „Stijena“ Ravno organizira kulturnu manifestaciju „Ravanjski ljetni dani kulture 2018.“ koja će biti upriličena od 15. do 17. lipnja. 

 Na svečanom otvaranju manifestacije, koje će se održati u petak u 20:30 sati, nastupit će KUD 'Sklad' iz Đakova, koji će Ravnjane i goste uveseljavati tradicionalnim plesovima i običajima. 

U subotu, 16. lipnja, održat će se likovna kolonija te klesarska radionica, dok će u Lovačkom domu Ravno biti upriličena predstava „Rodijaci“ legendarnog Petra Miloša. 

 U večernjim satima „Slavonski tamburaši“ priredit će feštu na Trgu željezničke postaje u Ravnom (Hotel Stanica) gdje će poseban naglasak biti stavljen na domaću gastronomiju. 

Tijekom cijele subote, u sklopu Dana otvorenih vrata, bit će moguće posjetiti ravanjske muzeje i špilju Vjetrenica. 

Za nedjelju je predviđeno postavljanje instalacije spomenika u kamenu posvećenog ravanjskim zidarima te izložba slika likovnjaka s motivima sela i seoskih običaja koja će po završetku manifestacije, kao trajni spomen, krasiti zidove zgrade ravanjske Općine. 

Trodnevna kulturno-zabavna manifestacija završit će svetom misom na Trebinji, koja će biti održana u nedjelju u 10 sati, nakon koje će gosti iz Slavonije sve prisutne još jednom počastiti svojom tradicijom, ovoga puta bećarcima i šokačkim kolom, objavljeno je na službenim stranicama Općine Ravno. 

Kopirati
Drag cursor here to close