Nakon mjesec i po raznovrsnog programa

Danas zadnji dan festivala "Sarajevska zima"

Počasni gost 35. Festivala bila je Mađarska koja je Tjednom kulture u BiH donijela kulturu na dlanu izvanrednim nastupom umjetnika, priopćeno je iz Press službe Festivala.
Kultura / Flash | 21. 03. 2019. u 09:11 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji Internacionalni festival "Sarajevska zima", nakon mjesec i po raznovrsnog programa kojim je pod motom "Buka i bijes" obogatio ovdašnju kulturnu scenu, bit će završen s prvim danom proljeća. 

Počasni gost 35. Festivala bila je Mađarska koja je Tjednom kulture u BiH donijela kulturu na dlanu izvanrednim nastupom umjetnika, priopćeno je iz Press službe Festivala. 

Ove godine u okviru festivalskog programa predstavilo se više od 1.500 umjetnika i kulturnih stvaralaca iz 47 zemalja i tijekom 43 festivalska dana na 61 lokaciji pred tisućama posjetitelja i predstavnicima medija svakodnevno tkao snježnu sagu olimpijskog Sarajeva i Bosne i Hercegovine kroz nekoliko stotina kreacija i programa. 

''Na ulicama i trgovima, u kazalištima, koncertnim dvoranama, školama i umjetničkim akademijama, galerijama i ateljeima, muzejima i parkovima grada te na obroncima i vrhovima olimpijskih planina zračila je 'Sarajevska zima' svojom srebrnom pahuljicom'' navodi se u priopćenju. 

Direktor Festivala Ibrahim Spahić pozvao je građane Sarajeva na tradicionalnu ceremoniju zatvaranja "Sarajevske zime", koja će početi danas susretom kod Muzičkog paviljona u parku At Mejdan i nastaviti šetnjom preko sedam mostova - Latinske cuprije, Ćumurije, Drvenije, Čobanije, Festina lente, Ajfelovog mosta Skenderija. 

U tom jedinstvenom programu sudhjelovat će učenici i profesori OŠ "Safvet beg Bašagić", "Esad Mulabdić", Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti, Srednje škole primijenjenih umjetnosti, Prve gimnazije, Muzičke škole i Budapest Jazz Orchestra. 

''Stihovima pjesnika iz Amerike, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Meksika, Sjeverne Makedonije i Grčke dočekujemo proljeće. Sa vizuelnim umjetnicima i muzikom i plesom iz BiH, Mađarske, Španije, Bugarske, Italije, SAD, Sjeverne Makedonije, Rusije, Njemačke, Turske, Francuske i Južne Koreje u galerijama, pozorišnim i koncertnim dvoranama spajamo kulture i civilizacije modernog svijeta'' ističe se u priopćenju. 

Uslijedit će i drugi sadržaji iz kulturnog domena, a točno u ponoć direktor Spahić objavit će moto Festivala 2020.

Kopirati
Drag cursor here to close