repriza

Dame u Mostaru biraju smijeh, zabavu i muški striptiz

Kultura / Flash | 08. 12. 2015. u 13:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su dva puta do posljednjih mjesta ispunili HD HS Kosača, hit naslov 'Dame biraju' u produkciji ALTTEATRA i režiji Admira Glamočaka se vraća pred mostarsku publiku u srijedu, 9.12. u Narodno pozorište Mostar s početkom u 20:00 sati.

Predstava govori o egzistencijalnim problemima mladih i kako ih savladati. Prati živote petorice mladića  koji se  iz besparice pokreću  i na jedan, njima svojstven način, dolaze do svog društvenog aganžmana, skidajući se u striptiz baru. Prateći te likove kroz cijelu predstavu, vidimo puno njihovih uspona i padova, ali vidimo i njihovu istrajnost. Upravo je i to jedna od mnogih poruka ove predstave, a to je da u životu nisu potrebne samo odluke, nego i čvrsta volja da ustrajete u tome! Bez odustajanja, bez gledanja nazad!

Iako je do kraja godine ostalo još malo, njihov zaključak je da je ovo za njih bila još jedna uspješna godina, koja za njih još nije ni blizu kraja zbog obujma posla. Nedavno je ALTTEATAR napunio 11 godina postojanja i 45 izvođenja predstave 'Dame biraju'. Za sami kraj godine rade na novoj premijeri dječje predstave 'Novogodišnji cirkus' u sklopu kojeg će biti organizirano slikanje i druženje sa Djeda Božićnjakom i podjela paketića za njihovu najmlađu publiku.

 'Dame biraju' je zapravo priča o svim mladim ljudima današnjeg vremena i potrazi za boljim životom.

"Gdje god da igramo tu predstavu, dvorana je uvijek  puna, a u Banja Luci smo u publici imali publiku koja je došla iz Zadra da gleda ovu predstavu", istaknuo je Slaven Vidak, predsjednik ALTTEATRA.

U samo osam mjeseci igranja predstava je doživjela 44 izvođenja na gotovo svim scenama u Bosni i Hercegovini i jedno izvođenje van bh granica u Skoplju, Makedoniji. Upravo ova gostovanja su nas dovela do 12.000 osoba u publici koji su zajedno sa svima nama uživali u našoj predstavi.

Dokaz da vlada nikad veće zanimanje za predstavu „Dame biraju“ je taj da su izvođenja po nekoliko dana unaprijed rasprodana, kao i ovo u Mostaru koje je rasprodano već 6 dana unaprijed.

ALTTEATAR nema svoju matičnu scenu, ali to nam nikad nije predstavljalo problem, naprotiv. Do sada smo imali 15 premijera, preko 1000 izvođenja svih naših predstava po zemlji i svijetu, okupljaju veliki broj bh glumaca i drugi dramskih umjetnika, zaljubljenika u kulturu i umjetnost. Naša publika nam je dokaz da je neovisni, alternativni teatar itekako potreban Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close