Najljepša izvan RH

Cindy Šoštarić iz Italije najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji

Kultura / Flash | 03. 07. 2016. u 08:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cindy Šoštarić iz Italije je najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji.

Tako su odlučili članovi žirija i čitatelji portala Udruge za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegoimagevini 'Stećak' koja je u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika ove godine organizirala u Tomislavgradu treću po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Prvom pratiljom proglašena je Ivona Pandžić iz Švicarske, druga pratilja je Paula Bojanić iz Argentine, a za miss fotogeničnosti, koju je birala internetska publika,izabrana je Fanny Bubreg iz Mađarske.

Natjecalo se 25 djevojaka iz 19 zemalja: Argentine, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Čilea, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Perua, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije (Vojvodine), Švedske i Švicarske.

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke hrvatske tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Tijekom boravka u Tomislavgradu djevojke su posjetile Knin, Mostar, Sarajevo i Ramu, a smještene su u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru.




Kopirati
Drag cursor here to close