Sarajevska zima  

Buka i bijes u Sarajevu

Počasni gost ovogodišnjeg Festivala je Mađarska. Tjedni kulture Mađarske bit će predstavljene u gradovima BiH do 9. svibnja 2019.
Kultura / Flash | 09. 01. 2019. u 07:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Umjetnici sa svih kontinenata dolaze, kroz kreativnu buku i bijes, od Bijele tabije, Vijećnice i Narodnog pozorišta na jedinstvenoj pozornici Sarajeva, Grada muzeja, slaviti slobodu stvaralaštva'', poručio je direktor Festivala Sarajevska zima Ibrahim Spahić, najavivši ceremoniju otvaranja ovogodišnje Zime pod motom "Buka i Bijes".

Performansom umjetnika Brace Dimitrijevića u kojem sudjeluje 1.000 sudionika i nastupom Državnog ansambla plesa iz Mađarske, otvaranjem galerijskih, kazališnih i glazbenih vrata Sarajeva organizatori žele uputiti poruku ''Nijedna Kuća nije Tijesna ako Čeljad nije Bijesna'' i 7. veljače 2019. otvoriti XXXV Sarajevsku zimu.

Festival će obilježiti i mnoge značajne godišnjice kao što su 830 godina Povelje Kulin bana i 80 godina Udruženja Collegium Artisticum, te realizirati art radionice s gostujućim umjetnicima.

Predstavit će se više od tisuću umjetnika iz svijeta literature i povijesti, glazbe (orkestri, solisti, kazališta, drame, opere, baleta, suvremenog plesa, filma i vizualne umjetnosti iz Europe, Azije, Sjeverne i Južne Amerike i Australije.

SarajevskaZima.ba | Internacionalni festival Sarajevo "Sarajevska zima"

Sarajevska zima 2019.-Buka i Bijes koji će se održati od 7.2.-21.3.2019. U pismu kojim potvrđuje svoje pokroviteljstvo Generalni Direktor UNESCO -a ističe da Sarajevska zima snažno promoviše kulturne raznolikosti i da će i naredno izdanje Festivala dati doprinos kreativnosti i kulturnoj baštini. Direktor Sarajevske zime Ibrahim Spahić izjavio je da tim povodom da je već [...]


Festival organizira i tjedne filma iz Japana, Austrije, Mađarske i Tjedan dokumentarnog filma.

Počasni gost ovogodišnjeg Festivala je Mađarska. Tjedni kulture Mađarske bit će predstavljene u gradovima BiH do 9. svibnja 2019.

Specijalni gosti na Festivalu su umjetnici Devet Zmajevih Glava iz Južne Koreje koji će, između ostalog, izvesti gala koncert sa Sarajevskom filharmonijom.

Pokrovitelj Sarajevske zime je generalni direktor UNESCO-a Audrey Azoulay, a festival priprema i Olimpijadu Kulture Sarajevo 2021., priopćeno je iz Pres službe Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close