Večer folklora

''Brijeg Široki slavno ti je ime''

Kultura / Flash | 11. 08. 2017. u 22:00 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak navečer je na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu, povodom Dana Grada, održana večer folklora i kulturne baštine pod nazivom ''Brijeg Široki slavno ti je ime''.

Težište večeri bilo je posvećeno gangi, izvornoj pjesmi Hercegovine i Imotske krajine, pjesmi s kojom se u ovim krajevima rađalo i živjelo, a koja i danas u narodu živi kao tradicijska pjesma koju pjevaju mladi i stari.

Na manifestaciji je nastupilo 15 folklornih skupina s područja Širokog Brijega, Mostara, Čitluka, Ljubuškog, Posušja, i Tomislavgrada, a na istoj je predstavljeno izvorno narodno stvaralaštvo zapadne Hercegovine u pjesmi, plesu kao i tradicijska glazbala.

Od društava su nastupili: KUD ''Ganga'' Široki Brijeg, HKUD ''Brda'' Izbično, HKUD ''Blaćani'' Biograci, HKUD ''Vrila'' Župa Mostarski Gradac, HKUD ''Sveta Ana'' Ljuti Dolac, HKUD ''Crnač'', HKUD ''Sveti Ante'' Cim, HKUD ''Sarajlije'' Tomislavgrad, HKUD ''Herceg Stjepan'' Blagaj-Buna, HKUD ''Donji Ograđenici'' Čitluk, Gangaši iz Dužica ''Ćipa i ekipa'', Posuški gangaši ''Vjeko Bašić i ekipa'', Ljubuški gangaši ''Željko Keža i ekipa'', Posuški gangaši ''Žaer i ekipa'', Rakitski gangaši ''Jusić i ekipa'' i guslar Dario Ižić iz Klobuka.

Organizatori manifestacije su Grad Široki Brijeg i KUD Ganga Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close