22. i 23. prosinca

Božićni sajam rukotvorina i Međunarodni sajam kobasica u Tomislavgradu

Otvaranje sajma predviđeno je za petak, 22. prosinca, s početkom u 10 sati, a tijekom oba dana sajma upriličit će se bogat kulturno-umjetnički program.
Kultura / Flash | 03. 12. 2018. u 19:17

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Službe za gospodarstvo, inspekciju i zajedničke poslove, a pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad, 22. i 23. prosinca u Tomislavgradu održat će se Božićni sajam. 

Kako je uime općine kazao stručni savjetnik za poljoprivredu Željko Jurić, riječ je o izložbeno-prodajnom sajmu poljoprivrednih proizvoda, rukotvorina i amaterskih likovnih radova. 

Otvaranje sajma predviđeno je za petak, 22. prosinca, s početkom u 10 sati, a tijekom oba dana sajma upriličit će se bogat kulturno-umjetnički program. 

Pored toga, Udruga "Duvanjski kobasičari" i Općina Tomislavgrad, kao glavni pokrovitelj, bit će domaćini međunarodne smotre i izbora najkvalitetnije kobasice i salame za 2018. godinu. 

Izbor i ocjenjivanje vršit će međunarodni žiri, i to u kategorijama domaća duvanjska kobasica, sudžuk, samoborska salama, izvan standarda-kulen i kulenova seka, te pršut za ocjenjivanje, po iskazanoj potrebi. 

Po Jurićevim riječima, izbor najkvalitetnije kobasice i salame održat će se 11. i 12. siječnja 2019. godine u Tomislavgradu, uz bogat zabavni i glazbeni program. 

"Pozivamo sve duvanjske kao i kobasičare iz drugih susjednih općina da se odazovu ovoj manifestaciji kako bi se napokon uvjerili u kvalitetu domaćih duvanjskih i susjednih kobasica te dodijelili prigodne nagrade kao i zlatnu, srebrnu i brončanu plaketu za najkvalitetnije kobasice", kazao je Jurić. 

Kopirati
Drag cursor here to close