Svi skupa

Božićni koncert u Domu OS BiH okupio brojna imena

Vojni biskup mons. Vukšić je u svom obraćanju istaknuo kako smo ''svi stvorenja jedinoga Boga te između sebe jesmo braća i sestre''.
Kultura / Flash | 17. 12. 2019. u 22:15 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu obilježavanja predstojećeg blagdana Božića, u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u upriličen је tradicionalni božićni koncert i prijem čiji je domaćin bila ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš.

Svečanom koncertu i prigodnom druženju nazočili su predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, ministri i zamjenici ministara u Vijeću ministara BiH, među kojima su bili Vjekoslav Bevanda te Mijo Krešić, Saša Dalipagić, parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović i drugi predstavnici Parlamentarne skupštine BiH i politički predstavnici u BiH.

Foto: PR / Božićni koncert u Domu OS BiH okupio brojna imena

Koncertu su nazočili i vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić, zamjenik ministra obrane BiH Sead Jusić, načelnik Zajedničkog stožera OS BiH generalpukovnik Senad Mašović, zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić, generalski kor OS BiH, pripadnici MO i OS BiH, te drugi predstavnici vjerskih zajednica u BiH, predstavnici političkog, kulturnog i javnog života, vojno-diplomatski i drugi međunarodni predstavnici u BiH, među kojima su i zapovjednik Stožera NATO-a Sarajevo brigadni general William Edwards i zapovjednik EUFOR-a u BiH generalmajor Reinhard Trischak.

Foto: PR / Božićni koncert u Domu OS BiH okupio brojna imena

U uvodnom dijelu koncerta prisutnima su se obratili ministrica obrane Marina Pendeš i vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić. Oni su svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti zaželjeli čestit Božić, a svim prisutnim sretnu i uspješnu novu 2020. godinu.

''Opraštajući se od teške, ali izazovne i za Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH ipak uspješne godine, otvorena srca radujemo se Božiću. To činimo sa vjerom da će nam duh razumijevanja i dijeljenja pomoći da zajedno sa našim susjedima i u novoj 2020. godini prebrodimo stare i spremni dočekamo nove izazove koji su pred nama'', kazala je ministrica Pendeš.

Foto: PR / Božićni koncert u Domu OS BiH okupio brojna imena

''Radeći u korist života i čovjeka, poštujući ono što nas razlikuje, ali i ono što nas spaja, ne možemo izgubiti vjeru i nadu na putu mira i bolje budućnosti.''

Vojni biskup mons. Vukšić je u svom obraćanju istaknuo kako smo svi stvorenja jedinoga Boga te između sebe jesmo braća i sestre.

''To što smo ljudi, starije je od svake druge pripadnosti i identiteta. Plemenita ljudskost je prirodan temelj za svaku nadgradnju, jer bez nje ne može biti ni dobra katolika, ni dobra pravoslavaca i dobra muslimana. Stoga, nju trebamo uvijek iznova otkrivati, nju u sebi njegovati i odgajati, na nju biti ponosni i ljubomorno ju čuvati'', kazao je mons. Vukšić.

Foto: PR / Božićni koncert u Domu OS BiH okupio brojna imena

U prigodnom glazbenom programu nastupili su Vojni orkestar OS BiH pod dirigiranjem Filipa Miloševića i pukovnika Tomislava Sušca, zbor ''Fra Nenad Dujić'' na čelu sa horovođom fra Emanuelom Josićem te solistica Lucija Zovko.

Kopirati
Drag cursor here to close