Iz Grada za Bljesak

Bolji i veći: Otkrivamo kako će izgledati Zimski grad i doček Nove u Mostaru

Ono u čemu su svi složni, kako nam je potvrdio Ćorić koji je i na čelu ove Radne grupe, program će bit na jednoj 'novoj i kvalitetnijoj razini'.
Kultura / Flash | 16. 10. 2019. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bit će bolji, bit će veći, a s istim novcima'', potvrdio je za Bljesak.info Božo Ćorić, načelnik Odjela za društvene djelatnosti, ponovnu realizaciju Zimskog grada i dočeka Nove godine na otvorenom u Mostaru.

Trenutno je u nacrtu sam kostur programa, formirana je Radna grupa koja će biti zadužena za realizaciju, te se čekaju još finalne potvrde gradonačelnika Ljube Bešlića. Ono u čemu su svi složni, kako nam je potvrdio Ćorić koji je i na čelu ove Radne grupe, program će bit na jednoj 'novoj i kvalitetnijoj razini'.

''Imamo u igri izvođače i sam kostur programa, no zasad još uvijek čekamo službenu potvrdu gradonačelnika te ćemo tad izlaziti s detaljima. Sad mogu reći kako ćemo Zimski grad proširiti, i u smjeru prema Kosači ali i preko korza do Musale'', objašnjava Ćorić.

Kućice će se naplaćivati 

Razlika u odnosu na prošlu godinu jeste da neće biti središnje pozornice, nego će cijelom duljinom šetnice biti postavljeni zvučnici, te da će se kućice, koje je prošlu godinu Grad dijelio besplatno, ovu godinu ipak naplaćivati.

''Prošle godine su kućice dijeljene besplatno, ove godine to neće biti slučaj. Bit će jedna cijena za ugostitelje a manja cijena za prodavače suvenira. Kad napravimo raspored kućica i odredimo djelatnost, tad ćemo definirati i cijene, te raspisati natječaj na koji se mogu javiti zainteresirani'', rekao je voditelj Radne grupe i istaknuo kako je Grad ove godine kupio još 13 kućica kako bi obuhvatili ovaj 'prošireni' Zimski grad.

Planovi za sami doček Nove godine su također pri kraju, definiran je prostor, u pripremi su imena izvođača, no s konkretnim imenima ćemo se strpiti još malo.

''Obzirom da Mostar nema klasični trg, odlučili smo se da taj doček Nove na otvorenom uradimo na platou iza Gimnazije. Prvotno je u planu bio i dio na Musali, no tamo smo ograničeni s prostorom te bi trebali zatvoriti i promet, tako da je ovo jednostavnija opcija'', govori Ćorić.

Ostaje ista ekipa

Radna grupa je uradila i sam troškovnik programa, a iako nam Ćorić nije otkrio detalje, kaže kako će se držati prošlogodišnjeg okvira.

''Svaka banka će se ovdje dva puta prevrnuti preko ruke. Trenutno imamo više opcija, pa ne možemo ni definirati troškove, jer je svaka opcija s drugim troškovima. Ono što mogu reći jeste da će se svaka marka racionalno potrošiti, nismo mi kao veliki gradovi da se razbacujemo s novcima. Uz cijene izvođača, tu su i tehnička izdvajanja, osiguranje, tako da ćemo se u skladu sa svojim mogućnostima, uklopit u prošlogodišnji budžet'', govori Ćorić.

Kaže kako nije siguran hoće li sam projekt zadržati naziv Winterville, kako je to bilo u prošloj godini, no da će u realizaciju biti uključena ista ekipa, okupljena oko projekta 'Mostar 2024 – EPK'.

''Čuli ste i gradonačelnika, ta ekipa i dalje ostaje na okupu. Tim koji dobiva, ne mijenja se'', rekao je Ćorić.

Kopirati
Drag cursor here to close