Tradicionalno

Bogat program povodom manifestacije ''Lipanjske zore hrvatske Hercegovine'' u Čapljini

''I nakon 26 godina, okupljamo se kako bismo odali počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima koji su svoje život dali za našu slobodi, slobodu hrvatskog naroda, jezika, kulture i vjere'', ističu organizatori.
Kultura / Flash | 31. 05. 2018. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Lipanjske zore hrvatske Hercegovine'' manifestacija je kojom se svake godine obilježava spomen na branitelje koji su dali živote u navedenoj akciji koja je provedena u lipnju 1992. godine.

Radi se o braniteljima stradalima u akciji ''Lipanjske zore'' kojom je oslobođena lijeva obala Neretve, a čija je uspješna provedba donijela slobodu Čapljini, kao i veliki vjetar u leđa oslobađanju od srbočetničkog agresora u dubrovačkom zaleđu.

''I danas, nakon 26 godina, okupljamo se kako bismo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima koji su svoje život dali za našu slobodi, slobodu hrvatskog naroda, jezika, kulture i vjere'', ističu iz Općine Čapljina, koja je organizator manifestacije.

Manifestacija će započeti 4. lipnja u 16.00 sati otvorenim prvenstvom Čapljine u tenisu za veterane, koje će se igrati na teniskim terenima u Čeljevu.

Za 7. lipanj zakazana su četiri događaja:
- U 10.00 sati biti održana misa za poginule hrvatske branitelje na groblju u Ševaš Njivama
- U 11.30 sati na programu je središnji skup zahvale hrvatskim braniteljima na spomen obilježju u Počitelju, gdje će biti upriličeno polaganje vijenca
- U 19.30 sati je sveta misa za poginule hrvatske branitelje na groblju u Čeljevu gdje će biti održano polaganje cvijeća i paljenje svijeća za poginule hrvatske branitelje u II Svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu
- U 20.30 sati slijedi kulturno-zabavni program u dvorištu Područne škole u Čeljevu

8. lipnja su planirala tri događaja:
- U 10.00 sati je obilježavanje Dana škole Lipanjske zore Višići kada će biti održana priredba učenika, otvaranje izložbe likovnih i literarnih radova učenika O.Š. Vladimira Pavlovića Čapljina i O. Š. Lipanjske zore Višići, kao i druženje djelatnika škole i gostiju.
- U 19.30 sati slijedi polaganje vijenaca poginulim hrvatskim braniteljima na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Višićima
- U 20.00 sati slijedi kulturno-zabavni program ''Lipanjske zore - da se ne zaboravi'' na igralištu O.Š. Lipanjske zore Višići.

Na dan 9. lipnja obilježavaju se dva događaja:
- U 9.00 sati počinje II međunarodni turnir u mini rukometu RA CUP 2018, u Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini
- U 12.00 sati bit će otvoreno prvenstvo FIBA 3x3 Streetball challenge Čapljina, na Sportskom centru u Čapljini

Zatvaranje prvenstva FIBA 3x3 Streetball challenge Čapljina bit će održano 10. lipnja u 21.00 sat, kada će biti uprličena dodjela medalja i pehara te proglašenje pobjednika.

11. lipnja u 19.00 sati održat će se prijam za roditelje poginulih hrvatskih branitelja, u restoranu ''Piatto''.

Dva događaja na rasporedu su 12. lipnja:
- Od 08.00 do 12.00 sati malonogometni turnir ''Zvirovići 2018'', na Sportskom igralištu Područne škole Zvirovići
- U 19.00 sati završni koncert glazbenog odjela O.Š. Vladimira Pavlovića Čapljina, u prostorijama škole.

16 lipnja na rasporedu je XV Smotra folklora HNŽ-a ''Lijera diple nadigrala'' Čapljina 2018, kada će biti održan mimohod od zgrade Općine do hotela ''Mogorjelo'' u 18.30 sati, dok u 19.30 sati slijedi nastup HKUD-ova u ljetnoj bašti hotela ''Mogorjelo''.

17. lipnja planirano je otvaranje Međunarodnog šahovskog turnira ''Lipanjske zore'' 2018. koje će biti održano u restoranu ''Staklo'' u Počitelju.

Ovogodišnja manifestacija Lipanjskih zora bit će završena 30. lipnja kada će od 17.30 do 19.30 sati biti održana XII Pustolovna utrka Čapljina 2018., koju organizira Turistička organizacija Čapljinka. Cilj utrke je na kupalištu ''Jaz'' u Strugama.

Kopirati
Drag cursor here to close