Manifestacija

Bogat program Livanjskog kulturnog ljeta

Kultura / Flash | 14. 07. 2016. u 06:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji općinskog načelnika i Općine Livno, u nedjelju, 17. srpnja, započet će "Livanjsko kulturno ljeto 2016." čije će svečano otvorenje biti upriličeno u Gradskom parku, na platou ispred zgrade Narodnoga sveučilišta.

Kako najavljuju organizatori, nakon svečanog otvorenja nazočni će moći uživati u svijetu dalmatinske pjesme koju će izvesti splitska klapa Rišpet.

Program se nastavlja u utorak, 19. srpnja, i to poetskom večeri pod nazivom "San i ludilo", u okviru koje će scenski portret Tina Ujevića izvesti umjetnici Goran Matović i Irena Šekez Sestrić.

Tri dana kasnije, 22. srpnja u 20 sati, u prostorijama Franjevačkog muzeja i galerije Gorica bit će priređena izložba "Susret triju generacija", dok će u nedjelju, 24. srpnja, u 20 sati posjetitelji imati priliku u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu vidjeti komediju "Rogonja na festivalima" koju će izvesti glumci HNK Šibenik i Kazališne udruge Virko iz Šibenika.

U sklopu ovogodišnjeg Livanjskog kulturnog ljeta bit će priređeni i koncert hrvatske grupe "Meritas", koja će gostovati 25. srpnja u 21 sat, u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu.

27. srpnja Nera Stipčević u Gradskom parku izvest će monodramu "FreeDa".

Za subotu, 30 srpnja, u 19:30 sati zakazana je smotra folklora na središnjem gradskom trgu. U smotri će sudjelovati domaća kulturno umjetnička društva i njihovi gosti iz susjedstva i regije.

U okviru Livanjskog ljeta bit će izvedene predstave "Žaba" (31. srpnja), glazbena predstava Kamernog ansambla Belcanto iz Banja Luke "Glazbom kroz svijet" (3. kolovoza) te kazališna predstava "Gusle moje električne" (8. kolovoza) proslavljenog komičara Željka Vukmirice.

Koncertom grupe Dalmatino 12. kolovoza bit će zatvoren ovogodišnji program Livanjskog ljet

Kopirati
Drag cursor here to close