Drinovci/Grude

Bogat kulturni program ovogodišnjih ''Šimićevih susreta''

Kultura / Flash | 28. 04. 2017. u 08:54 Z.D.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvaranje "Šimićevih susreta 2017." upriličit će se u subotu, 29. travnja, u dvorani Osnovne škole u Drinovcima, s početkom u 20 sati.

Tom prigodom bit će predstavljena knjiga pjesama posvećenih Antunu Branku Šimiću "Šimićevska preobraženja".

Za utorak, 2. svibnja, u kinodvorani Grude u 19 sati upriličit će se kazališna predstava "Gastarbajsterski Božić", autora Mate Matišića, a u izvedbi glumačke družine Histrion.

U Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru 3. svibnja u 12 sati održat će se "Poetski kolaž o Antunu Branku Šimiću" u izvedbi studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Nakon toga, položit će se cvijeće na spomenik A.B. Šimiću u Mostaru.

Istog dana, u Franjevačkoj galeriji na Širokom Brijegu u 19 sati bit će održano predstavljanje knjige "Problem istine u filozofiji Martina Heideggera", autora Krune Pandžića.

U kinodvorani u Grudama 4. svibnja u 19 sati upriličit će se večer Matice hrvatske u povodu 175. obljetnice utemeljenja te će se predstaviti Stoljeće hrvatske književnosti.

Zadnjeg dana Šimićevih susreta, u petak 5. svibnja, program počinje u 10 sati kada će se s učenicima u Osnovnoj i Srednjoj školi u Grudama susresti književnici. U 19 sati služit će se misa zadušnica za Antuna Branka Šimića u župnoj crkvi u Drinovcima. Nakon toga, u 20 sati u dvorani Osnovne škole u Drinovcima održat će se svečana akademija u čast Antunu Branku i Stanislavu Šimiću.

Također, bit će dodijeljene nagrade mladim pjesnicima i mladim likovnim umjetnicima, kao i godišnja nagrada "Antun Branko Šimić".

Kopirati
Drag cursor here to close