Organizira koncert

Bob Dylan dolazi u Švedsku, ali ne zbog Nobelove nagrade

Kultura / Flash | 12. 12. 2016. u 17:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni kantautor Bob Dylan, ovogodišnji dobitnik Nobela za književnost, u travnju će održati dva koncerta u Stockholmu, no ne zna se hoće li tada održati predavanje kao sastavni dio te nagrade.

Dylan u subotu nije prisustvovao dodjeli Nobelove nagrade u Stockholmu, no poslao je govor koji je u njegovo ime pročitala veleposlanica SAD-a u Švedskoj.

Američki glazbenik je u govoru priznao kako nikad nije razmišljao o tome da bi mogao dobiti Nobela, istaknuvši kako "nijednom nije imao vremena zapitati se jesu li njegove pjesme književnost", prenosi Fena.

"Stoga zahvaljujem članovima Švedske akademije jer su našli dovoljno vremena za to pitanje i jer su na kraju postigli tako divan odgovor".

Po raspored Dylanove turneje objavljenom u ponedjeljak, pjeva će 1. i 2. travnja nastupiti u Stockholmu, a Akademija nije otkrila hoće li tada održati i svoje predavanje.

Svaki dobitnik Nobela dužan je u roku od šest mjeseci održati javno predavanje čija je tema povezana s dobivenom nagradom. Nakon toga im se može uručiti i novčani dio nagrade, a Dylan je nagrađen 10. prosinca.

Annika Pontikis iz Nobelove zaklade ističe kako su "uvjereni da će se predavanje dogoditi, no da ne znaju u kojem obliku i kada".

Kopirati
Drag cursor here to close