eMTeeM

'Biti ili ne biti' u Banja Luci

Kultura / Flash | 16. 12. 2016. u 08:30 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ansambl Mostarskog teatra mladih jutros je otputovao u Banja Luku gdje će sudjelovati na 3. FAMA festu - Festivalu neverbalnih predstava.

eMTeeM će se predstaviti sa obnovljenom premijerom predstave "Biti ili ne biti, to je pitanje". Predstava je autorski projekt Seada Đulića, a u njoj igraju Edina Delalić, Marija Jurić, Ali Kamer Aksoj i Alem Neziri.

Predstava je premijerno izvedena dan pred polazak i ovo će biti početak njenog novog scenskog života. Istovremeno stručni tim eMTeeM - a i CDO - a jučer je u Zvorniku održao radionicu Teatra u obrazovanju u okviru Druge putujuće škole mira za mlade Helsinškog odbora za ljudska prava Republike Srpske iz Bijeljine.

Ove aktivnosti realiziraju se u okviru projekta "Obrazovanje za mir", a ova škola obuhvatila je Regiju Podrinja.

Već danas umjetničko vodstvo eMTeeM - a putuje u Amsterdam na radni dogovor oko uključenja u projekt Teatra u zajednici Karavan koji obuhvata 8 europskih država.

Očekivati je predstavljanje projekata teatara uključenih u ove aktivnosti u Mostaru u rujnu 2017. godine. eMTeeM će u Amsterdamu predstaviti svoj rad, mogućnosti i vizije svog uključenja u ovaj veliki projekt. Kraj godine je u velikim aktivnostima i nastojanjima da se obori rekord u broju odigranih predstava u jednoj godini.

Kopirati
Drag cursor here to close