Otvorene prijave

Bira se najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji, prijenos će biti na YouTubeu

Događaj će se održati izravno 10. srpnja 2020. godine s početkom u 20 sati na YouTube kanalu.
Kultura / Flash | 20. 05. 2020. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ i Hrvatska matica iseljenika organiziraju online virtualnu Sedmu reviju i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske u Tomislavgradu.

Događaj će se održati izravno 10. srpnja 2020. godine s početkom u 20 sati na YouTube kanalu.

Na izboru mogu sudjelovati djevojke hrvatskog porijekla od 18 do 30 godina koje do sada nisu sudjelovale na ovom izboru, a žive izvan RH, priopćili su u srijedu organizatori.

Za sudjelovanje je potrebno poslati video zapis u nošnji u trajanju od jedne minute i trideset sekundi do maksimalno 2 minute. U videu se trebaju predstaviti imenom i prezimenom, reći godinu rođenja, čime se bave, navesti koju nošnju nose, koji hobi imaju i nekoliko podataka o zajednici Hrvata u gradu i zemlji u kojoj žive. Poželjno je i da kažu iz kojeg dijela Hrvatske ili BiH su njihovi preci.

Video materijal, dodaju, može biti obogaćen slikama znamenitosti i prirodnih ljepota zemlje iz koje dolaze. Snimak bi trebao biti u HD rezoluciji ili druge kvalitetne rezolucije snimljene sa stalaka.

Prijenos će biti emitiran na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu. Sudionice koje se prijave za izbor i izravno će se moći uključiti u prijenos i pozdraviti sve prisutne na Trgu i gledatelje na YouTube kanalu.

Na Trgu će zasjedati Prosudbena komisija koja će izabrati prvu i drugu pratilju i najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske za 2020. godinu i darovati ih nagradama.

Uz video zapis potrebna je i jedna portret fotografija u narodnoj nošnji. Ova fotografija bi se koristila za on line izbor najfotogeničnije djevojke na Facebook stranici Udruge „Stećak“.

Pobjednica je djevojka koja prikupi najveći broj glasova. Slanje fotografija značilo bi i dopuštenje za njihovo korištenje za javno objavljivanje na Facebook stranici i medijima u kojima bi se prezentirao ovaj projekt.

Fotografiju i video materijal treba poslati do 20. lipnja 2020. godine. Materijale treba poslati na mailove: [email protected] i [email protected]

Sudionice na ovogodišnjem online izboru imale bi pravo sudjelovati na izboru iduće godine ili nekom od budućih izbora, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close