Zenica

BiH: Najboljom proglašena fotografija s koncerta grupe 'AC/DC'

Kultura / Flash | 10. 04. 2017. u 08:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na fotoreporterskom konkursu ''Glas koji se vidi, ..." u okviru 22. međunarodne kulturne manifestacije 'Zeničko proljeće', prvu nagradu osvojio je fotograf Branko Galičić iz Županje.

Njegovu fotografiju s koncerta grupe AC/DC u Munichenu žiri, kojim je predsjedao Reutersov fotograf Dado Ruvić, proglasio je najboljom u konkurenciji oko 200 radova iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Nagrađeni su još Tea Jagodić iz Banje Luke, kojoj je pripala plaketa ”Glas rock and rolla” za kolekciju koja rock and roll glazbi daje veliki značaj i čuva je od propadanja, Brigita Rafanelli, članica fotokluba Split, nagrađena je s plaketom ”Ženski glas”, kao podrška autoricama čiji je umjetnički ‘subjekt’ žena i načinu da se čuje njihov individualni glas.

Nino Mujkić iz Zenice dobio je plaketu ”Glas budućnosti” za fotografiju koja prikazuje inovativan ili futuristički detalj i tako nam približava budućnost.

Autor Senad Tahmaz iz Sarajeva nagrađen je plaketom ”Glas realnosti” za seriju fotografija koje tematiziraju društveno marginalne teme i tako nas upoznaje da u našem realnom svijetu postoje drugi i drugačiji čije je postojanje jednako vrijedno, ali se o njemu ne govori dovoljno.

Novosađanka Marina Pešić primila je plaketu ”Glas žene u muzici” za kolekciju uzbudljivih fotografija urađenih na koncertima i festivalima.

Izložba pod punim nazivom ''Glas koji se vidi, slika koja se čuje'', čiji su organizatori portal glas.ba i Udruženje "Zona muzike" postavljena je u čitaonici Opće biblioteke u Zenici i publici će biti dostupna do kraja maja.

Kopirati
Drag cursor here to close