U suradnji s Pomozi.ba

Izložba bh. fotoreportera pomaže oboljelima

Grupa bosanskohercegovačkih fotoreportera u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo predstavila je izložbu fotografija tematski posvećenih različitim aspektima prirodnih i drugih ljepota Bosne i Hercegovine.
Kultura / Flash | 12. 02. 2020. u 08:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa bosanskohercegovačkih fotoreportera u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo predstavila je izložbu fotografija tematski posvećenih različitim aspektima prirodnih i drugih ljepota Bosne i Hercegovine, a sav prikupljen novac od prodaje radova proslijedit će se Udruženju "Pomozi.ba" za liječenje oboljelih.

Foto: Fena / Otvorena humanitarna izložba bh. fotoreportera

Postavka će donijeti 22 fotografije s potpisom 21 autora.

Fotoreporter agencije ''Pixsell'' Armin Durgut Feni je kazao da će biti ponuđene fotografije različitih tematika, prikazujući prirodu, gradove, kulturne znamenitosti i simbole, uglavnom Bosne i Hercegovine.

Navodi da će prezentirati i radove na kojima su u fokusu objektiva bh. gradovi snimljeni iz različitih perspektiva - iz zraka, u mraku, snijegu, izmaglici, obasjani munjama.

 "Predstavljamo ljepote Mostara, Sarajeva, Počitelja, Trebinja. Pejzaže, divlje konje i druge prizore za koje smatramo da su trebali ostati snimljeni", rekao je Durgut.

 Naglašava da su radovi nastali u slobodno vrijeme, izvan okvira dnevnih zadataka, politike i žurbe.

 "Cilj nam je da prikažemo ljepote naše države, turističke destinacije, ali i u prvom redu da pomognemo onima koji su u stanju potrebe", naglasio je Durgut.

Naveo je da je ovo konkretan način kako pomoći ljudima koji su teško oboljeli, a potreban im je novac za liječenje.

Fotoreporter lista "Oslobođenje" Didier Torche je istaknuo da je humanitarno-prodajna izložba prva, ali da je cilj da postane tradicionalna i služi kao primjer drugima.

 "Na dnevnim zadacima smo došli na ideju da možemo pomoći teško oboljelima. Sretni smo zbog toga, da pomognemo koliko možemo", rekao je Torche te pozvao sve koji su u prilici da kupe fotografiju i time daju doprinos akciji.

Radove su izložili Harun Muminović, Dženan Kriještorac, Admir Kuburović, Davorin Sekulić, Nedim Grabovica, Haris Memija, Didier Torche, Damir Ćumurović, Berjamin Nizić, Kemal Softić, Fuad Fočo, Ivan Šebalj, Samir Saletović, Tarik Saletović, Amer Kajmović, Elvis Barukčić, Feđa Krvavac, Edin Hadžihasić, Armin Durgut, Jasmin Brutus i Midhat Poturović.

Kopirati
Drag cursor here to close