Poruke

Bajramski prijem u Mostaru: Trebamo širiti dobro u grad, Hercegovinu i svijet

Kultura / Flash | 25. 06. 2017. u 19:16 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski muftija Salem efendija Dedović organizirao je bajramski prijem za zvanice iz kulturnog, gospodarskog, političkog, obrazovnog i medijskog života Mostara, Hercegovačko - neretvanske županije, Federacije BiH i BiH.

Bajramski prijem je održan u Studentskom hotelu 'Mostar', a nazočio je veliki broj zvanica. Među posebnim gostima bili su gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predstavnici Srpske pravoslavne crkve Radivoje Krulj i Danilo Pavlović, predsjednik Skupštine HNŽ Šerif Špago, ministar obrazovanja, kulture i sporta HNŽ Rašid Hadžović, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Edin Mušić, te ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije Hikmet Hodžić.

"Grijeh je neprijatelj duše, što znači vjere i morala. Bog je propisao lijekove za borbu protiv onoga što je štetno i Bog je propisao put dostizanja Njegove ljubavi, blagoslova i oprosta", naveo je između ostaloga u svom govoru muftija Dedović.

"U našem svetom evanđelju se kaže da se zlo i grijeh izvodi molitvom i postom, a vi ste evo mjesec dana Ramazana proveli u molitvi i postu. Da Bog da da bude dobro među nama prisutnima i da to dobro širimo u naš grad i našu Hercegovinu i u čitav svijet", kazao je mostarski paroh Krulj.

"Skupa slavimo praznike, blagdane, danas evo Bajram, jer su to dani kada se svi podsjećamo da je Bog taj koji nam daruje i život i milost i sve što u životu nosimo", rekao je iguman Pavlović.

Pisane isprike i čestitke povodom ovog blagdana uputili su biskup mostarski Ratko Perić i fra Iko Skoko. Domaćini su se kratkim spomenom prisjetili i nedavno preminule Erne Danon Cipra koja je uvijek tijekom ovakvog prijema upućivala poruke dobrote.

Kopirati
Drag cursor here to close