Peru i Argentina

Arheolozi pronašli šest artifekata koji su pripadali ženama žrtvama obreda

Kultura / Flash | 25. 01. 2016. u 09:56 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Peruu je pronađeno šest artefakata starih 1000 godina, koji su pripadali ženama. Zbog netipičnog položaja tijela, pretpostavlja se da su bile žrtve obreda.

''Ovdje je bila velika zgrada rezervirana za obrede. Pronašli smo i nekoliko vaza koje bi nam mogle otkriti više o vrsti obreda'', izjavio je arheolog Edgar Bracamonte.

Arheolozi očekuju da će u blizini pronaći još artefakata jer sumnjaju da se na ovom prostoru nalazila masovna grobnica. Detaljnom analizom kostiju utvrdit će se kojim su plemenima pripadale žene, a daljnje iskapanje moglo bi pružiti nove informacije o nekadašnjim običajima na ovim prostorima.

U Peruu je pronađeno šest artefakata starih 1000 godina, koji su pripadali ženama. Zbog netipičnog položaja tijela, pretpostavlja se da su bile žrtve obreda. Istodobno su argentinski arheolozi pronašli kosti dinosaura za kojeg tvrde da pripada novoj, dosad najvećoj otkrivenoj vrsti, notocolossus. http://bit.ly/1PwKUsd

Posted by HRT Vijesti on 25. siječnja 2016

Istodobno su argentinski arheolozi pronašli kosti dinosaura za kojeg tvrde da pripada novoj, dosad najvećoj otkrivenoj vrsti, notocolossus.

''Posebnim znanstvenim metodama procijenili smo težinu dinosaura. Pretpostavljamo da je bio težak čak 60 tona. To vam je poput 13 slonova. Mislimo da je mogao biti dug između 28 i 30 metara'', rekao je voditelj tima za istraživanje dr. Bernardo Gonzales Riga.

Dinosaur je bio i iznimno visok. Leđa su mu bila 7 - 8 metara od tla, a zbog dugog vrata glava mu je sezala i 14 metara u vis. Stručnjaci vjeruju da je dinosaur živio tijekom krede, prije 86 milijuna godina, prenosi HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close