Kultura u susjedstvu

Ansambl Linđo oduševio Sarajlije

Nastupom folklornog ansambla "Linđo" u Sarajevu, revija "Svjetlo riječi", koju izdaju franjevci Bosne Srebrene, obilježila je 37. obljetnicu neprekidnog izlaženja, a Udruga za kulturne djelatnosti i promociju "Libertas" 20. obljetnicu utemeljenja.
Kultura / Flash | 10. 03. 2019. u 11:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj multimedijalnoj dvorani Sveti Franjo Asiški u Sarajevu sinoć je u okviru projekta "Kultura u susjedstvu" održana manifestacija "Folklorna večer s Linđom", u organizaciji udruga "Facultas za prosperitet mladeži" i "Libertas" i Franjevačkog medijskog centra "Svjetlo riječi". 

Nastupom folklornog ansambla "Linđo" u Sarajevu, revija "Svjetlo riječi", koju izdaju franjevci Bosne Srebrene, obilježila je 37. obljetnicu neprekidnog izlaženja, a Udruga za kulturne djelatnosti i promociju "Libertas" 20. obljetnicu utemeljenja. 

Manifestaciju "Folklorna večer s Linđom" otvorio je fra Nikica Vuica, ekonom Franjevačke provincije Bosne Srebrene i gvardijan franjevačkog samostana u Kovačićima, istaknuvši da se ovakvim manifestacijama promoviraju kultura i umjetnici na polju regionalne i međudržavne suradnje te se doprinosi jačanju veza Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Voditeljica programa bila je Ivana Krstanović. 

Inače, folklorni ansambl Linđo, osnovan 1964., danas je ustanova u kulturi Grada Dubrovnika. Fenomenima tradicijske kulture, kao svojevrsnim simbolima identiteta, Ansambl Linđo posvećuje posebnu pažnju, ispunjavajući tako svoju zadaću prikupljanja, umjetničkog obrađivanja i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske  glazbene plesne baštine, nastojeći u svakom segmentu biti što bliži autentičnom narodnom izričaju. Ansambl osobito njeguje klapsku pjesmu. Folklorni ansambl Linđo dobitnik je brojnih priznanja i nagrada. 

Franjevački medijski centar "Svjetlo riječi" je medijska kuća franjevaca Franjevačke provincije Bosne Srebrene u okviru koje se svakodnevno radi na nekoliko značajnih projekata, u duhu Franjevačkog reda i zdravih tradicija Franjevačke provincije Bosne Srebrene. 

Udruga "Libertas" je nevladina organizacija iz Sarajeva čiji su osnovni ciljevi promicanje i očuvanje kulture bh. Hrvata, kao dijela sveukupne bosanskohercegovačke kulture, te promicanje obrazovanja i znanosti. Do sada je Udruga "Libertas" organizirala više od 680 različitih manifestacija u Sarajevu i BiH. Dobitnik je više domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada. 

Ravnatelj Folklornog ansambla "Linđo" Vlaho Kljunak je na kraju manifestacije pozdravio publiku te organizatorima uručio prigodne poklone, a fra Nikica Vuica je gostima iz Dubrovnika poklonio knjige fra Petra Anđelovića, saopćeno je iz Udruge "Libertas".  

Kopirati
Drag cursor here to close