Edukacija

Animatori iz četiri zemlje na Kampu crtanog filma u Mostaru

Kultura / Flash | 19. 02. 2016. u 08:01 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod pokroviteljstvom Fondacije za kinematografiju i OSCE-a BiH, a u organizaciji Kluba animatora Neretva (KAN), od 27. veljače do 4. ožujka u MC Pavaroti u Mostaru održat će se „Kamp crtanog filma Mostar 2016“.

Kako je priopćeno iz KAN-a, na Kampu će učestvovati 32 osobe iz deset gradova iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i BiH (Mostar, Sarajevo, Široki Brijeg, Posušje, Banja Luka, Visoko, Vranje, Neum, Dubrovnik i Cetinje).

Predavanja na Kampu održat će 9 priznatih animatora, scenografa i montažera iz Srbije, Hrvatske i BiH, a njegovo svečano otvaranje planirano je 27. veljače u 19.30 sati u prostorijama MC Pavaroti. Zatvaranje Kampa i dodjela certifikata odžat će se 3. ožujka u 19.30 sati.

Tokom šestodnevnih vježbi i predavanja polaznici će proći kompletnu edukaciju izrade klasičnog crtanog filma, tj. izrade knjige snimanja, animacija, faziranje, izrade scenografija, kompjuterska obrada i montaža. Najtalentiraniji polaznici će imati šansu da učestvuju u izradi jednominutnog crtanog filma, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close