12 komada

Alain Delon prodaje kolekciju Bugattijevih brončanih skulptura

Kultura / Flash | 25. 10. 2016. u 18:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski glumac Alain Delon izjavio je u utorak da će staviti na aukciju svoju kolekciju od dvanaest brončanih skulptura talijanskog kipara Rembrandta Bugattija.

Očekuje se da će dvije skulpture leoparda iz 1913. godine, čije je autor brat Ettorea Bugattija, jednog on najvažnijih ljudi u povijesti proizvodnje automobila, postići cijenu od 1,2 milijuna eura na dražbi aukcijske kuće Christie's u Parizu idućeg mjeseca.

Aukcijska kuća je priopćila da bi još jedna rijetka brončana skulptura žene mogla postići cijenu od 600.000 eura, prenosi Hina.

Delon (80), kojega su nekada zvali "najzgodnijim muškarcem ikada", postupno prodaje svoje kolekcije umjetnina, automobila i oružja.

"Prikupio sam brdo stvari. Radije ću ostaviti novac svojoj djeci", rekao je Delon.

Christie's, koji će organizirati aukciju 22. studenoga, navodi da je glumac uvijek volio kipara Bugattija koji se ubio tijekom Prvog svjetskog rata u dobi od 31 godine. Bugatti je poznat po svojim skulpturama divljih životinja, posebice slonova, lavova, majmuna i leoparda.

Njegov brat Ettore u njegovu je čast odljev brončane skulpture slona pretvorio u figuru na vrhu maske hladnjaka automobila Bugatti Royale.

Kopirati
Drag cursor here to close