Otkazivanja i odgode

Zbog virusa, u Mostaru otkazani brojni programi

Zbog novonastale situacije otkazana je i predstava 'Smrt čoveka na Balkanu' u izvedbi glumaca Narodnog pozorišta iz Kikinde, a koja je trebala biti odigrana u Narodnom pozorištu Mostar.
Kultura / Flash | 12. 03. 2020. u 07:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog sveopće panike oko korona virusa, više događaja u BiH, entitetima, županijama i gradovima je otkazano, a po uputama nadležnih ministarstava i kriznih stožera gdje se navodi da se izbjegavaju masovnija okupljanja kako ne bi eventualno došlo do širenja virusa.

Što se tiče Mostara, u Muzičkom centru 'Pavarotti' otkazana je promocija novog romana Almina Kaplana, a koja se trebala održati u četvrtak navečer. U istom centru otkazana je i izložba likovnih radova polaznika likovne kolonije Američkog kutka Mostar, a koja je trebala biti održana u petak.

U obavijesti iz tog centra se navodi: "Poštovani prijatelji i pratitelji naše fb stranice, ovim putem Vas obavještavamo da na preporuku Federalnog ministarstva zdravstva, Muzički centar 'Pavarotti' otkazuje sve kulturne događaje u narednom periodu. O naknadnom održavanju istih, bit ćete pravovremeno obavješteni".

Osim najavljenih događaja u tom centru, otkazani su i besplatni pregledi očnog tlaka u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a povodom obilježavanja Svjetskog tjedna glaukoma.

Zbog novonastale situacije otkazana je i predstava 'Smrt čoveka na Balkanu' u izvedbi glumaca Narodnog pozorišta iz Kikinde, a koja je trebala biti odigrana u Narodnom pozorištu Mostar. Umjesto ove, igrat će se domaća predstava 'Identitluk'.

Otkazana je i, za četvrtak najavljena, akademija povodom prijema Dragana Čovića i Zorana Tomića u redovite članove Europske akademije znanosti i umjetnosti. Akademija se trebala održati u prostorijama Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

U prostorijama istog fakulteta u četvrtak je trebalo biti održano predavanje nadbiskupa Luigija Pezzuta, ali je zbog preporuka nadležnih institucija isto otkazano. Također, izložba Altijane Bećirović koja je trebala biti održana u okviru programa 'Trebao mi je novi početak' u Centru za kulturu, otkazana je iz preventivnih mjera. Javnost će o novom terminu biti blagovremeno obaviještena.

Ipak, virus nije odgodio ili otkazao sve događaje u Mostaru. Nekoliko kulturnih događaja održava se u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, a u okviru Napretkovog tjedna kulture. Također, u Hrvatskom narodnom kazalištu, te u Narodnom pozorištu Mostar igraju se predstave uz ponešto izmjenjeni raspored, a detalje o predstavama možete pronaći na FB stranicama tih institucija kulture.

Hoće li doći do otkazivanja ili odgađanja i drugih događaja koji su najavljeni za naredne dane, ostaje da se vidi.

Kopirati
Drag cursor here to close