Mostarsko ljeto

Trifunović u Mostaru: Dodik, Čović i Bakir bi negdje 'zapalili', ali sad ne mogu

Trifunović je društveno angažiran umjetnik, sa stalnim reakcijama na politička i društvena zbivanja.
Kultura / Flash | 09. 07. 2018. u 00:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prepun parter pred Centrom za kulturu u Mostaru dočekao je u nedjelju navečer glumca Sergeja Trifunovića kako bi čuli stihove pjesama koje je pripremio za ovu priliku.

"Ja, inače, nemam tremu. Nikad. Ali, večeras imam užasnu tremu. Organizatori, Narodno pozorište Mostar, pitali su me je li imam neki program koji bih sam izveo. Rekao sam im da nikad u životu nisam imao nikakav program, koji bih sam izveo, ali sma rekao: smislit ćemo nešto.

Pošto sam glumac. Razmišljao sam kako je vrhunski teatar, zapravo poezija i nekako mi je u Mostaru najlogičnije da to bude poezija", rekao je Sergej na početku svog sjajnog programa.

Trifunović je društveno angažiran umjetnik, sa stalnim reakcijama na politička i društvena zbivanja.

"Svi smo mi u teškoj i debeloj apatičnosti, i mi u Srbiji, i u Hrvatskoj, a pogotovo ovdje. Jedina dobra stvar koja se dogodila je ovo što se događa nakon jedne užasne stvari – ubojstva jednog mladog dečka u Banja Luci. Mislim da je taj prosvjed nešto što generira tu neku zdravu snagu kojoj je prekipjelo, samo je pitanje koliko će to potrajati. Ako to počne da pada, ići će kao spojeni sudovi", izjavio je Trifunović uoči programa čiji je on bio glavni akter u okviru 'Mostarskog ljeta'.

"Cijela ova ekipa, Dodik, Čović i Bakir, svi bi oni negdje zapalili i uživali u tim parama koje su pokrali, ali sad, je.i ga, ne mogu... I njima je više prekipjelo, samo je pitanje šta su dalji koraci", kazao je Trifunović.

Trifunović je pred mnogobrojnom publikom, među kojima su bili i stari i mladi, čitao stihove Laze Kostića, Maka Dizdara, Mehmeda Begića, Pere Zubca i drugih.

Kopirati
Drag cursor here to close