Mini svečanost

Prosvjeta uz glazbu i domjenak uručila zahvalnice

Direktor Tajništva za vjere Dragan Davidović rekao je da su ovogodišnje 'Šantićeve večeri poezije' bile na zavidnom nivou, te da takve manifestacije ne uspijevaju organizirati ni puno veći gradovi i organizacije sa većim sredstvima i ljudskim resursi
Kultura / Flash | 07. 12. 2017. u 00:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) 'Prosvjeta' Gradski odbor Mostar i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo (SPKUD) 'Gusle' dodijelili su zahvalnice pokroviteljima 98. manifestacije 'Šantićeve večeri poezije', koja je održana u listopadu u Mostaru.

Povelje zahvalnosti dobili su premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Srbije Ana Brnabić, ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević, ministar kulture i informiranja Srbije Vladan Vukosavljević, navodi Srna.

Ovo priznanje dobili su i direktor Tajništva za vjere Republike Srpske Dragan Davidović, potpredsjednik Federacije BiH Melika Mahmutbegović, premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, te Milutin Perić i Denis Petrić.

Zahvalnice su dobili i svi pokrovitelji manifestacije, među kojima i internet portal Bljesak.info za medijsko pokroviteljstvo manifestacije.

Potpredsjednik mostarske 'Prosvjete' Sanja Bjelica Šagovnović zahvalila je svima koji su pomogli da se 'Šantićeve večeri poezije' ove godine održe na izuzetno visokom nivou, te podsjetila da je riječ o najznačajnijoj kulturnoj manifestaciji za Srbe u Mostaru, ali i manifestaciji značajnoj za grad.

"Ovom manifestacijom ne samo da se sjećamo našeg velikog pjesnika koji je kroz svoje pjesme proslavio Mostar, već njegujemo našu kulturu, povijest, čuvamo identitet. Slaveći Šantića, slavimo i promoviramo i vrijednosti za koje se on zalagao - mir, ljubav, toleranciju", navela je Šagovnović.

Ona je podsjetila da je kroz sedam dana manifestacije održano deset programa, među kojima predstava, promocije knjiga, poetska večer, te dodijeljena nagrada 'Aleksa Šantić' pjesniku Peri Zupcu.

Direktor Tajništva za vjere Dragan Davidović rekao je da su ovogodišnje 'Šantićeve večeri poezije' bile na zavidnom nivou, te da takve manifestacije ne uspijevaju organizirati ni puno veći gradovi i organizacije sa većim sredstvima i ljudskim resursima.

Premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg poručio je da će županijska Vlada i dalje biti uz 'Prosvjetu' da bi zajedničkim snagama doprinijeli da Mostar bude ono što zaslužuje, a to je europska prestolnica kulture.

Program večeri svojim nastupom uveličali su učenici Osnovne muzičke škole 'Sveti Roman Melod' iz Nevesinja i članovi nevesinjske 'Prosvjete'.

Kopirati
Drag cursor here to close