Džemal Raljević 1939.-2018.

Preminuo Džemal Raljević

Raljević je rođen u Mostaru 1939. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu, dok je Ekonomski fakultet završio u Zagrebu.
Kultura / Flash | 19. 05. 2018. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je u 79. godini života preminuo novinar i publicist Džemal Raljević, koji je u zadnje vrijeme široj javnosti bio poznat po knjigama nazvanim 'Mostarski bez muke I, II, III'.

Raljević je rođen u Mostaru 1939. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu, dok je Ekonomski fakultet završio u Zagrebu.

Novinarstvom se bavio od 1966., najprije kao urednik gospodarske rubrike u regionalnom listu 'Sloboda', a od 1972. u Privrednim/Poslovnim novinama Sarajevo kao urednik. Surađivao je i u brojim izdanjima 'Oslobođenja', 'Areni', 'Politici Expres', 'Privredniku', talijanskom 'Il Gazzetinu' i drugim.

U posljednjih dvadesetak godina opredijelio se za istraživanje fenomena bh. humora, s posebnim akcentom na mostarske liskaluke, uključujući i autorski angažman. Do sada je objavio 15 knjiga.

Tu su već spomenute 'Mostarski bez muke I, II, III - oriđinali za početnike, napredne', 'Mostar show - humoristična razglednica', 'Sa Gretom u Europu', 'Greta - povratak u budućnost', 'Naš Jola', 'Salon šipaka', 'Kućna dostava', 'Neka nama nas - dnevnik umirovljenog penzionera', 'Klonirani Bingo', 'Stari superstar', 'Burek forever - humoristični kuhar', 'Evergreen liskaluci'.

Sahrana i ukop će se obaviti u ponedjeljak, 21.5. u Gradskom groblju Sutina u 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close