Kaymek

Predstavljeni novi radovi mostarskih žena

Nakon uvodnog dijela, polaznicama proljetnog ciklusa podijeljene su potvrde o uspješno završenim tečajevima, a potom je druženje nastavljeno uz koktel.
Kultura / Flash | 07. 07. 2018. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći po redu program u organizaciji partnera ovogodišnje manifestacije 'Mostarsko ljeto', Instituta 'Yunus Emre', bila je izložba rukotvorina koja je upriličena u tom Institutu. Radi se o izložbi na kojoj je predstavljeno oko 200 radova polaznika tečajeva koje organizira ovaj Institut u suradnji sa Kaymek centrom za edukacijske tečajeve i umjetnost.

Izložbi rukotvorina prisustvovala je i generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Zerrin Kandemir. "Opet su polaznici tečaja Kaymeka za nas pripremili jednu predivnu izložbu, za koju mogu reći da sa svim svojim bojama i motivima koji su korišteni, u potpunosti reflektuje divnu ljetnu atmosferu u Mostaru. Mislim da je ovo izložba koja, u svakom slučaju, odgovara konceptu manifestacije 'Mostarsko ljeto 2018.'", kazala je između ostaloga Kandemir.

"Kaymek centar u suradnji sa Institutom 'Yunus Emre', već iza sebe ima tri godina rada, a imali smo preko 1000 polaznika. U proljetnom ciklusu imali smo oko 100 polaznika, na tri ponuđena tečaja: izrada dekoracija od filca, pletenje i bojenje platna. Prije pomenutog proljetnog ciklusa, njih 12 je otputovalo u Kayseri , te imalo priliku da vide šta se to radi u Kaymeku, kao i da se pobliže upoznaju sa tečajevima", rekla je upravnica Kaymeka Mostar Billur Dilber.

Prisutnima se obratio i direktor Instituta 'Yunus Emre', Yunus Dilber, koji je istaknuo važnost ovakvih aktivnosti i projekata.

"Naime, mi smo do sada u Mostaru na našim tečajevima imali oko 1000 polaznika koji su pravili radove u finoj atmosferi i otprilike 10 branši različitih umjetnosti, dakle, proizvodili su najmanje 10 različitih rukotvorina. Ukoliko je jedan polaznik uspio da napravi 10 radova u okviru naših tečajeva i nakon istih, to znači da smo mi ovim projektom Mostar obogatili za otprilike 10 000 umjetničkih djela", istaknuo je Dilber.

Nakon uvodnog dijela, polaznicama proljetnog ciklusa podijeljene su potvrde o uspješno završenim tečajevima, a potom je druženje nastavljeno uz koktel.

Institut 'Yunus Emre' Mostar, kao jedan od partnera 'Mostarskog ljeta 2018', upriličit će još nekoliko aktivnosti u okviru ove manifestacije. Riječ je o izložbi kaligrafije i ornamentike (25.7. u 20 sati), samostalnoj izložbi Tarika Zagorčića (15.8. u 20 sati), koji se izvještio u ebru umjetnosti, flamenco koncert Mirze Redžepagića (18.7. od 20:30 sati).

Kopirati
Drag cursor here to close