Podrška EU fondova

Pogledajte kako će izgledati obnovljeni Stari grad u Ljubuškom

Projekt se sastoji od plana konzervacije, restauracije, rekonstrukcije, budućih arheoloških istraživanja, tehničkog opisa i financijskog plana.
Kultura / Flash | 16. 04. 2019. u 10:40 Fena
LJUBUŠKI STARI GRAD 3D ANIMACIJA
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stari grad Ljubuški čiji je neprepoznatljiviji simbol kula hercega Stjepana Kosače iznimno je skup projekt, a lokalne vlasti u obnovi te znamenitosti računaju na podršku EU fondova.

Kako su istaknuli, projekt se sastoji od plana konzervacije, restauracije, rekonstrukcije, budućih arheoloških istraživanja, tehničkog opisa i financijskog plana.

S obzirom na to da obnova tvrđave ima najznačajnije ambijentalne, simboličke i povijesne vrijednosti za ovaj kraj i prostor Hercegovine, projekt se planira ostvariti kroz EU fondove prekogranične suradnje, istaknuli su iz općine.

Preko projekta "Theme medieval" omogućena je asfaltna i putokazna infrastruktura te je i sama kula postala dostupnija javnosti, a iz ljubuške općine ističu kako su se prijavili i na nove natječaje čiji bi rezultati trebali biti poznati do kraja 2019. godine.

Do tada je, kako su naglasili, pripremljena 3D animacija tvrđave koja se može pogledati na službenim stranicama Općine Ljubuški.

Kopirati
Drag cursor here to close