Američki kutak

Mostarska djeca radila crteže za New York

Crteži će biti dio online CITYarts galerije. Također će se poslati u New York , a neki će biti izloženi i na putujućoj mirovnoj izložbi zajedno s radovima djece iz cijeloga svijeta.
Kultura / Flash | 06. 02. 2020. u 19:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Američkom kutku Mostar održana je kreativna radionica za osnovnoškolce 'Umjetnost za mir – CITYarts Pieces for Peace', na inicijativu CITYarts organizacije iz New Yorka koja realizira mirovne umjetničke projekte diljem svijeta.

Na radionici je sudjelovalo 25 sudionika i sudionica iz različitih mostarskih osnovnih škola, a vodile su je koordinatorica AC Mostar Marina Đapić i program koordinatorica Inga Kotlo.

Foto: Američki kutak Mostar / Održana radionica 'Umjetnost za mir'

S djecom se, prije nego što su počeli crtati svoje radove, razgovaralo na temu mira i o tome što mir za njih predstavlja. Nakon toga su svoje ideje, vizije i razmišljanja prenijeli na papir.

Crteži će biti dio online CITYarts galerije. Također će se poslati u New York, a neki će biti izloženi i na putujućoj mirovnoj izložbi zajedno s radovima djece iz cijeloga svijeta.

Foto: Američki kutak Mostar / Održana radionica 'Umjetnost za mir'

"Ovakvi programi omogućavaju mladima da stiču nova prijateljstva, šire svoje percepcije i kreativnost te promišljaju i razgovaraju o temama koje su veoma važne za sve nas. Ponosni smo što su danas nastali vrlo dubokoumni i lijepi crteži koji prikazuju i pozivaju na mir, ljubav i prijateljstvo", poručili su iz Američkog kutka Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close