'alo, Soko, 'alo Aluminij!

Mostarci pozvani da doniraju sjećanja na nekadašnje gigante

Navedeni predmeti bi služili obogaćivanju izložbe autentičnim izložbenim materijalom iz datog razdoblja.
Kultura / Flash | 13. 08. 2020. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu organizacije izložbe „ Industrijalizacija u toku“ udruženje FORA iz Mostara objavljuje JAVNI POZIV građanima za POSUDBU/DONIRANJE artefakata mostarskih industrijskih giganata.

Pozivaju se građani koji posjeduju autentične predmete iz razdoblja SFRJ, a na temu industrije u Mostaru (Soko, prehrambena, tekstilna, duhanska industrija i dr.) da se jave u svrhu podrške izložbi "Industrijalizacija u toku".

Cijenili bismo Vašu posudbu ili trajnu donaciju predmeta u vidu:

- foto i pisane dokumentacije
- znački
- ambalaže i proizvoda
- maketa
- uniformi
- iskaznica i sl.

Navedeni predmeti bi služili obogaćivanju izložbe autentičnim izložbenim materijalom iz datog razdoblja. Vaša donacija bi bila ograničena na razdoblje trajanja izložbe te bi donirani predmeti bili vraćeni vlasnicima u izvornom obliku.

Izložba „Industrijalizacija u toku“ organizirana je u okviru dugogodišnjeg djelovanja i misije Fondacije Kulturno naslijeđe bez granica BiH (Cultural Heritage without Borders – CHwB BiH), u suradnji sa Europskom unijom i lokalnim partnerom Udruženjem za asocijaciju arhitekture, kulture prostora i vizualnih umjetnosti „ Fora „, a u cilju očuvanja kulturnog naslijeđa.

Cilj izložbe je da ukaže na veliki značaj bosanskohercegovačke industrije u modernizacijskim procesima i razvojnim tokovima bosanskohercegovačkog društva od kraja XIX. stoljeća do danas, te da skrene pažnju na bosanskohercegovačko industrijsko naslijeđe koje čini dio europske kulturne baštine. Namijenjena je prvenstveno srednjoškolcima, ali i svim građanima Bosne i Hercegovine.

Putujuća multimedijalna izložba „Industrijalizacija u toku“ nakon Sarajeva dolazi u Mostar, te nastavlja prema Banjoj Luci i Zenici, gdje ostaje kao trajna izložba.

Javni poziv je objavljen u želji da obogati i približi materijal izložbe mostarskoj publici. Donirani predmeti će biti izloženi kao dodatak fondu postavke „Industrijalizacija u toku“ za vrijeme izložbe u Mostaru, a čije je otvaranje predviđeno za 10.09.2020. u prostorijama MC Pavarotti.

Poziv građanima ostaje otvoren do 1.9.2020.godine.

Način preuzimanja, čuvanja i vraćanja materijala će biti dogovaran nakon kontaktiranja Udruženja na broj mobitela 060 3299 090 ili na e-mail udruzenjefora@gmail.com.

Kopirati
Drag cursor here to close