Suradnja i uspjeh

Mostar: Prvi uspješan samostalni koncert ansambla Tenelija

Na samom početku programa, prisutnima su se obratili Dragi Peco, zatim generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Zerrin Kandemir, te direktor Instituta 'Yunus Emre' Yunus Dilber.
Kultura / Flash | 01. 09. 2018. u 18:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Institutu 'Yunus Emre' u Mostaru u petak navečer upriličen je posljednji program ovog ljeta, a riječ je o prvom samostalnom koncert mostarskog ansambla 'Tenelija'.

Pred velikim brojem posjetitelja upriličen je 45-minutni program, a u okviru istog po prvi put u jednogodišnjem postojanju tog ansambla izvedene su dvije koreografije iz turske kulture.

Bljesak.info / Detalj sa koncerta ansambla Tenelija

"Ovo je naša prva suradnja sa Institutom 'Yunus Emre', te smo iskoristili tu priliku i uvježbali smo dvije koreografije koje oslikavaju djelić turske kulture. Zauzvrat nam je ovaj institut financirao izradu nošnji koje postaju dio našeg ansambla", kazala je za Bljesak.info direktorica ansambla Mia Laketić.

Bljesak.info / Detalj sa koncerta ansambla Tenelija

"Suradnja Instituta 'Yunus Emre' i ansambla 'Tenelija' započela je prije pola godine. Na jednom od sastanaka izražena je želja ansambla da objedine u svojim koreografijama kulturu Turske i BiH. Rukovoditelji Instituta su prihvatili ideju, a ujedno je to i kompatibilno sa ciljem 'Yunus Emre' - promocija turske kulture.

Nakon višemjesečnog rada, predstavljen je program koji je oduševio publiku. Najvećim dijelom zaslužni su mladi iz 'Tenelije', te im se Institut ovom prilikom zahvaljuje što su bili dijelom ovog projekta. Drago nam je što će jedan od mnogobrojnih ansambala u BiH u svom repertoaru imati i dio turskog folklora", kazao je za Bljesak.info uime Instituta 'Yunus Emre' Harun Hasanagić.

Bljesak.info / Detalj sa koncerta ansambla Tenelija

Na samom početku programa, prisutnima su se obratili Dragi Peco, zatim generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Zerrin Kandemir, te direktor Instituta 'Yunus Emre' Yunus Dilber. Nakon upriličenog programa, večer je nastavljena druženjem uz domjenak.

Kopirati
Drag cursor here to close