Dan neovisnosti BiH

Mostar: Nagrađeni autori najboljih literarnih radova

Vršiteljica dužnosti direktorice Pedagoškog zavoda Mostar Enisa Gološ istaknula je da se na ovaj način motiviraju mladi da čuvaju svoju jedinu domovinu BiH.
Kultura / Flash | 01. 03. 2019. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar i IC štamparije, u Centru za kulturu održana je svečanost povodom Dana neovisnosti BiH na kojoj su proglašeni najbolji radovi pristigli na natječaj 'Ja domovinu imam u srcu je nosim'.

Ovaj literarni natječaj za srednjoškolce s područja Hercegovačko - neretvanske županije raspisan je sedmu godinu zaredom. Ove godine na natječaj se odazvao 41 učenik.

Vršiteljica dužnosti direktorice Pedagoškog zavoda Mostar Enisa Gološ istaknula je da se na ovaj način motiviraju mladi da čuvaju svoju jedinu domovinu BiH.

"Učenici koji su se odazvali na ovogodišnji natječaj, iskazali su jaku emociju, pripadnost domovini, pokazali su zavidno znanje književnih tekstova poznatih pisaca koji su govorili o važnosti domovine. Blago kritizirajući one koji odlaze upitali su ih jesu li svjesni šta ostavljaju i kome ostavljaju ono što je stoljećima stvarano", kazala je između ostaloga je Gološ.

"Ovo je prilika za učenike da iskažu svoja osjećanja prema domovini, na ovaj najznačajniji datum u novijoj povijesti BiH", rekao je direktor IC štamparije Ibro Rahimić. Na svečanosti je bio prisutan osnivač i izvršni direktor Udruženja 'Obrazovanje gradi BiH' Jovan Divjak, te ministar znanosti, obrazovanja, kulture i sporta HNŽ Rašid Hadžović.

Najbolji rad imala je Mirna Ždralović (Srednja škola Jablanica) iz Jablanice, Sunčica Humačkić (Gimnazija Mostar)osvojila je drugo mjesto, dok su treću nagradu podijelili Harun Šunje (Druga gimnazija Mostar) i Hana Kara (Srednja medicinska škola Mostar). Podijeljene su novčane nagrade 200 KM za prvo mjesto, 150 KM za drugo mjesto i 100 KM za treće mjesto, te zahvalnice.

Predsjednik žirija je bio Nusret Omerika, a članovi su bili Enisa Gološ, Dijana Hadžizukić, Irma Marić, Ibro Rahimić.

Žiri je odlučio pohvaliti radove i ovih učenika: Mahir Medar (Srednja škola Stolac), Almedin Numić (Srednja tekstilna i poljoprivredna škola Mostar) i Senida Šubara (Srednja škola Jablanica).

U glazbenom dijelu svečanosti nastupili su zborovi osonovnih škola iz Bijelog polja i Vrapčića, a igrokazom su se predstavili članovi MTM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close