Autorski strip

MoStrip predstavlja Amneziju

Amnezija je Filipov autorski strip gdje potpisuje i scenarij i crtež. To je najdugovječniji najprepoznatljiviji bosanskohercegovački strip.
Kultura / Flash | 28. 12. 2020. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak 29.12.2020. u 19 sati će se u prostorijama Doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru održati promocija strip izdanja Amnezija – Superjunak s problemom sa pamćenjem bosanskohercegovačkog strip autora Filipa Andronika u nakladi udruge MoStrip.

Filip Andronik je bosanskohercegovački strip autor, ilustrator i stand-up komičar sa adresom u Sarajevu.

Radi za francuske izdavačke kuće, a domaćoj publici je najpoznatiji po radu na animiranim spotovima za pjesme grupe Dubioza Kolektiv.

Foto: Bljesak.info / Strip izdanje Amnezija – Superjunak s problemom sa pamćenjem bh. strip autora Filipa Andronika 

Amnezija je Filipov autorski strip gdje potpisuje i scenarij i crtež. To je najdugovječniji najprepoznatljiviji bosanskohercegovački strip. Radi se o jako zanimljivoj fuziji američkog i francusko-belgijskog modela stripa.

Priča je to o junaku sa super moćima inspirirana američkim superjunacima, a ispričana kroz gegove koji su svojstveni francusko-belgijskom modelu stripa. Kako ćemo vidjeti, Filip fantastično derivira priče i junake iz američke plejade, koristi gomilu poveznica na modernu pop kulturu i sve to spretno kombinira u šaljive table stripa kroz koje se nerijetko provlači nit karakterističnog bosanskohercegovačkog humora.

Nakladnik i priređivač promocije je udruga MoStrip javnosti najpoznatija kao organizator strip festivala Mostarski strip vikend.

Važno je naglasiti da je strip Amnezija, od ideje do tiskanog izdanja, u potpunosti domaći bosanskohercegovački proizvod koji je prepoznat i nagrađivan regionalno.

Svi su dobrodošli da poslušaju što nam to Filip ima za reći i, naravno, da ugrabe posvetu i crtež.

Kopirati
Drag cursor here to close