SPKD Prosvjeta Mostar

Jubilarne 100. Šantićeve večeri poezije

U organizaciji SPKD Prosvjeta, Gradski odbor Mostar i SPKUD Gusle Mostar održat će se 100. jubilarne Šantićeve večeri poezije.
Kultura / Flash | 02. 10. 2019. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jubilarne 100. Šantićeve večeri poezije održat će se od 6. listopada do 6. studenog u Mostaru na više lokacija. Tradicionalno će se jedna večer poezije održati u Nevesinju, ali ove godine jedna večer poezije bit će održana i u Banjoj Luci. 

Na ovogodišnjoj manifestaciji će sudjelovati veliki broj zvanica iz Mostara i cijele Hercegovine, ali i Republike Srpske i Republike Srbije.

''Manifestacija počinje 6. listopada otvorenjem i svečanom akademijom, koja će biti održana u Sabornoj crkvi sv. Trojice u 18 sati i pozivam sve ljude koji žele da dođu na akademiju i svečano otvaranje'', istaknula je Sanja Bjelica Šagovnović.

''Simbolike radi manifestacija i svečana akademija održat će se u Sabornoj crkvi, koja je još uvijek u izgradnji, isto kao što je u izgradnji naša srpska zajednica Mostara, naša kultura, kulturna baština, ali evo i same Šantićeve večeri poezije'', ističe Bjelica Šagovnović.

''Mi smo ove godine nastojeći napraviti kvalitetan program dostojan ovog velikog jubileja. ušli u zajednički projekat sa Narodnim pozirištem iz Mostara, Hrvatskim narodnim kazalištem iz Mostara i Narodnim pozorištem Republike Srpske. Prosvjeta je izvršni producent i radi se predstava pod nazivom 'Što te nema''', ističe Bjelica Šagovnović.

Redatelj predstave je Erol Kadić, a po prvi put se predstavlja priča o životu i u ljubavi Alekse Šantića i Mostaru tadašnjeg doba. Premijera predstave će biti 11. listopada u Narodnom pozorištu Mostar i 15. listopada u HNK Mostar.

U sklopu predstavljanja 100. Šantićevih večeri poezije održat će se promocija monografije ''Šantićeve večeri poezije i književna nagrada Aleksa Šantić'' autora Radivoja Krulja, u kojoj se mogu naći informacije u svim Šantićevim večerima poezije.

Kopirati
Drag cursor here to close