Prijestolnica kulture

Forum 2024: Predstavljen rad Kosače

Projekt 'Forum na šetalištu' pokrenuli su Tim za izradu aplikacije Grada Mostara, Forum 2024, Studio za izvedbene umjetnosti i Grad Mostar ....
Kultura / Flash | 05. 07. 2018. u 00:21 Bljesak.info
Kopirati

U okviru 'Foruma na šetalištu', koji se održava svake srijede s ciljem informiranja što većega broja stanovnika s procesom kandidature Mostara za Europsku prijestolnicu kulture, ove srijede predstavila se ustanova Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Večeras se stanovnicima Mostara predstavio Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača u okviru Foruma 2024, gdje Grad Mostar raznolikim aktivnostima želi biti Europska prijestolnica kulture 2024. godine.

Program je održan u suradnji sa glazbenom školom 'Ivana pl. Zajca', te sa društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne, a posjetitelji su mogli vidjeti dio slika iz fundusa našeg Doma sa motivom Starog mosta.

Ovo je godina europskog naslijeđa, Stari most je zaštićeno dobro na UNESCO-voj listi, te samim tim europsko i svjetsko naslijeđe i to želimo povezati s našim nastojanjem da 2024. godine Mostar postane Europska prijestolnica kulture.

Tu su i Mostarske mažoretkinje koje su dijelile promotivne materijale, kako bi upoznali naše stanovnike, turiste i sve druge sa našim nastojanjima da ostvarimo tu prestižnu titulu 2024. Prije glavnog dijela programa bila je upriličena likovna radionica pod vodstvom akademskog kipara Dalibora Nikolića, a u radionici su sudjelovali najmlađi uzrasti.

Radionica je trebala biti održana u parku Zrinjevac, međutim zbog vremenskih neprilika, ovaj dio programa održan je u OKC 'Abrašević'", kazao je za Bljesak.info ravnatelj HDHS Kosača Danijel Vidović.

Projekt 'Forum na šetalištu' pokrenuli su Tim za izradu aplikacije Grada Mostara, Forum 2024, Studio za izvedbene umjetnosti i Grad Mostar, u suradnji sa studentima Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta 'Džemal Bijedić', s ciljem upoznavanja stanovnika Mostara o kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine.

Kopirati