Prijestolnica kulture

Forum 2024: Predstavljen rad Kosače

Projekt 'Forum na šetalištu' pokrenuli su Tim za izradu aplikacije Grada Mostara, Forum 2024, Studio za izvedbene umjetnosti i Grad Mostar ....
Kultura / Flash | 05. 07. 2018. u 00:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru 'Foruma na šetalištu', koji se održava svake srijede s ciljem informiranja što većega broja stanovnika s procesom kandidature Mostara za Europsku prijestolnicu kulture, ove srijede predstavila se ustanova Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača.

"Večeras se stanovnicima Mostara predstavio Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača u okviru Foruma 2024, gdje Grad Mostar raznolikim aktivnostima želi biti Europska prijestolnica kulture 2024. godine.

Program je održan u suradnji sa glazbenom školom 'Ivana pl. Zajca', te sa društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne, a posjetitelji su mogli vidjeti dio slika iz fundusa našeg Doma sa motivom Starog mosta.

Ovo je godina europskog naslijeđa, Stari most je zaštićeno dobro na UNESCO-voj listi, te samim tim europsko i svjetsko naslijeđe i to želimo povezati s našim nastojanjem da 2024. godine Mostar postane Europska prijestolnica kulture.

Tu su i Mostarske mažoretkinje koje su dijelile promotivne materijale, kako bi upoznali naše stanovnike, turiste i sve druge sa našim nastojanjima da ostvarimo tu prestižnu titulu 2024. Prije glavnog dijela programa bila je upriličena likovna radionica pod vodstvom akademskog kipara Dalibora Nikolića, a u radionici su sudjelovali najmlađi uzrasti.

Radionica je trebala biti održana u parku Zrinjevac, međutim zbog vremenskih neprilika, ovaj dio programa održan je u OKC 'Abrašević'", kazao je za Bljesak.info ravnatelj HDHS Kosača Danijel Vidović.

Projekt 'Forum na šetalištu' pokrenuli su Tim za izradu aplikacije Grada Mostara, Forum 2024, Studio za izvedbene umjetnosti i Grad Mostar, u suradnji sa studentima Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta 'Džemal Bijedić', s ciljem upoznavanja stanovnika Mostara o kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close