FORA

Dvije kapele u Mostaru

Izložbu će otvoriti gospodin Kepić i predsjednik Asocijacije arhitekata u BiH gospodin Dario Kristić. Organizaciju izložbe u Mostaru potpisuje udruženje "FORA"
Kultura / Flash | 17. 06. 2019. u 16:10 Bljesak.info
Kopirati

Udruženje za afirmaciju arhitekture, kulture prostora i vizualnih umjetnosti "FORA" Vas poziva na izložbu pod nazivom ''DVIJE KAPELE'' prof.dr. Zlatka Ugljena,čije će otvorenje biti u četvrtak 20. 6. 2019. sa početkom u 19 sati u Maloj galeriji kraljice KATARINE KOSAČA.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na izložbi će biti predstavljena dva novija uratka gospodina Ugljena:kapela Kalvarija u selu Mošunj kod Viteza koja je izgrađena i kapela Gospe žalosne u selu Zovik kod Brčkog koja je još uvijek neizgrađena. Objekti su predstavljeni skicama, nacrtima, prostornim prikazima, fotografijama i maketama.

Izložba je nastala u studenom 2018 godine. Asocijacija arhitekata u BiH je organizirala i tehnički pripremila izložbu, dok je ideja za organizaciju izložbe došla od fra Marka Kepića, dugogodišnjeg prijatelja i suradnika gospodina Ugljena.

Foto: PR / 'Dvije kapele' Zlatka Ugljena u Mostaru

Zlatko Ugljen je jedan od najpoznatijih BH arhitekata današnjice, rođeni Mostarac. Iz opusa njegovih djela možemo izdvojiti hotel Ruža i katolička katedrala u Mostaru, kao i hotel Bregava u Stocu. Dobitnik je AGA KHAN-ove nagrade za arhitekturu i šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, a u svijetu je prepoznat kao jedan od najpriznatijih arhitekata sakralne arhitekture.

Izložbu će otvoriti gospodin Kepić i predsjednik Asocijacije arhitekata u BiH gospodin Dario Kristić. Organizaciju izložbe u Mostaru potpisuje udruženje "FORA" pod pokroviteljstvom Grada Mostara.

Izložba će biti otvorena sedam dana.

Kopirati