Krenula je povorka

Cijepljenje, respiratori i Rovid stožer: Čapljinski pokladari krenuli u povorku

''Ne cijepite se sami po stubištima, Princ Krnjeval će se pobrinuti za vas!'', navode Trebižaćani.
Kultura / Flash | 14. 02. 2021. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karnevalska povorka u organizaciji HKUD Seljačka Sloga Trebižat-Čapljina krenula je u kruženje Čapljinom te preuzimanje vlasti ''u trku''.

Ipak, ove godine se povorka sastoji samo od predstavnika organizatora. 

''Svjesni da će manifestacija biti popraćena budnim okom SIP-ovih, federalnih, domaćih dežurnih promatrača i Malina stožera, čvrsto smo odlučili ne odustati od tradicije i preuzeti vlast u našem gradu po koronamodelu'', poručili su iz društva.

Foto: Bljesak.info / 57. Pokladni dani Trebižat-Čapljina

 

Završne maškare planirane su na pokladni utorak, 16. veljače - tada je organiziranje povorke u Trebižatu na Domu kulture u 12 sati, potom kruženje karnevalske povorke Čapljinom, vraćanje ključeva grada i ispražnjene blagajne – ''laganini'' te povratak u Trebižat na Dom kulture (terasa i igralište). Suđenje i spaljivanje Marka Krnjevala na rasporedu je u 18 sati, a u 19 sati cijepljenje (besplatno).

''Poznato je da Maškarsku Republiku krasi razuzdanost, podbadanja i podmetanja, pjesma i šala, a ove joj godine ni humanosti neće nedostajati. Dio teško prikupljenih sredstava će donirati potresom pogođenoj Banovini. Ne cijepite se sami po stubištima, Princ Krnjeval će se pobrinuti za vas!'', navode Trebižaćani.

Foto: Bljesak.info / 57. Pokladni dani Trebižat-Čapljina
Kopirati
Drag cursor here to close